Algemeen

300 kappers in opleiding strijden om Hair Award 2020

ALMELO - Ondanks enorme regenbuien, hulde ROC van Twente zich maandag 9 maart in al in zomerse sferen tijdens de Hair Award, het jaarlijkse kappersevent. Er was veel creativiteit en vakmanschap in de zomerse creaties te zien. Ruim 300 studenten van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede verzorgden een totaalplaatje van haar, make-up en kleding in het thema ‘Summer 2020’. Ook was er een wedstrijd voor het herenvak: de populariteit van dit vakmanschap is nog steeds groot. De wedstrijden vonden plaats in de centrale hal van de ROC-locatie in Almelo. Tijdens de verschillende wedstrijden liepen er scouts rond om studenten te scouten voor diverse excellentietrajecten die binnenkort van start gaan.

Veel kappers en kijkers aanwezig
Honderden bezoekers, waaronder familie en vrienden van de deelnemers, konden de zomerse creaties zelf zien ontstaan. Ook het werkveld was ruimschoots vertegenwoordigd. Kappers uit Twente en omstreken stonden hun leerlingen bij en boden steun waar nodig. De jury bestond uit 23 kappers uit het regionale werkveld. In de jurykamer werd, onder leiding van Peter Goldewijk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), hard gewerkt om de tellingen bij te houden. Het publiek genoot van het creatieve kapperstalent, terwijl studenten van de Podiumacademie Twente omlijstte met zomerse beats. De Hair Award was ook dit jaar weer een gezellig event waar onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar kwamen.
 
En de winnaars uit Almelo zijn…
Puck Dubbink (16 jaar, Almelo), werkzaam bij Comfort Space in Almelo, is derde geworden in de categorie ‘Eerstejaars BOL’. Fleur Wind (17 jaar, Almelo), werkzaam bij Blur Hairstudio in Enschede, is eerste geworden in de categorie ‘Tweedejaars BOL’. In de categorie ‘Tweedejaars BBL’ behaalde Nienke Alfing (17 jaar, Almelo), werkzaam bij Kuypers Hair & Wellness in Almelo, een eerste plek. Voor Sandra Iancu (17 jaar, Almelo), werkzaam bij Kapsalon Bellisimo in Almelo, was er een tweede plek in categorie ‘Niveau 1, Entreeopleiding’.
 
Prijzenpakket
De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket uit handen van Marieke Jurjens, teammanager Haarverzorging. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Kappersgroothandel Oude Alink te Hengelo, Schwarzkopf, IJsenzo en ROC van Twente.
 
Vervolgtraject winnaars
De winnaars van de wedstrijden gaan deelnemen aan verschillende excellentietrajecten binnen ROC van Twente. Uit deze groep wordt één student geselecteerd voor deelname aan Skills 2021. Skills zijn mbo vakwedstrijden op diverse vakgebieden.