Algemeen

Almelose rapper Sillo laat zich inspireren door thuis te blijven

ALMELO – Rappen is een grote uitlaatklep voor de 29-jarige Almelose rapper Sillo (Stefan de Lange). Helemaal in deze tijd. In korte tijd heeft hij twee nummers online gebracht en binnenkort verwacht hij zijn nieuwste EP uit te kunnen brengen. “De hele EP gaat niet alleen over corona hoor!”, benadrukt hij.

Stefan is een rijmfanaat. De woorden vloeien uit zijn mond als een rap: snel, ritmisch en krachtig. Op de basisschool begon hij al met het schrijven van zijn eigen teksten. De andere kinderen noemden hem Silly Sillo. Daar komt zijn artiestennaam vandaan. Toen hij de film 8 Mile met rapper Eminem zag, was hij direct verkocht. “Ik was een jaar of 16. Die film heeft veel indruk op mij gemaakt.” Maar Sillo is anders. Hij komt niet uit de grote stad Amsterdam, waar veel rappers wonen. “Er wordt veel gerapt over gangsters, over stoere dingen. Ik wil de muziek zo dicht mogelijk bij mezelf houden. Bij mij gaat het vooral over mijn eigen gedachten.”

 

Waardevol

Het vele thuiszitten inspireerde hem voor het nummer Quarantaine Beseffings, dat op Youtube is te beluisteren. “Om eerlijk te zijn heb ik dit in een avond geschreven. Zelfs voor mij is dat snel. Ik heb beschreven wat ik aan het doen ben, wat ik besef nu je thuis zit.” En dat besef kwam op sommige momenten hard aan voor rapper Sillo. “Ik heb in de afgelopen vijf weken meer vrienden gesproken dan normaal in die tijd. Ik pak de telefoon en heb goede gesprekken, waar ik normaal een appje of zo zou sturen. Maar nu heb je er meer tijd voor, maak ik er meer tijd voor. Ik merk dat ik de contacten heel waardevol vind. Ik ga dit dan ook zeker volhouden al de corona maatregelen weg zijn.”

 

Sillo zat achter zijn laptop en hoorde dit stukje muziek. “Als ik er tijd voor heb, ben ik bezig met muziek maken. Momenteel heb ik dus veel meer tijd, haha”, grapt hij. “Ik ga steeds nieuwe zinnen schrijven totdat ik het zelf mooi vind. Dit is een rap geworden dat ik blij ben met de simpele dingen om mij heen. Want dat besef ik mij nu al te goed. Zoals een dak boven mijn hoofd.”

 

Stay Safe

Een kleine maand geleden kwam er ook al een nummer van Sillo online: Stay Safe. Hierbij riep hij kunstenaars, onder meer graffitispuiters, op om een bijpassend kunstwerk te maken. Via zijn mailbox ontving hij al enkele werken. “Met dit nummer wil ik mensen bedanken die veilig thuisblijven, voor zichzelf en om anderen te beschermen. Het is geen makkelijke tijd. Ik hoop met dit nummer zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat zit er wel achter bij mijn muziek. Ik maak wat ik zelf tof vind. Vind ik het vet, dan laat ik het horen.”

 

En de volgende stap? Dat is het uitbrengen van de EP met vijf nummers. “Ik heb thuis in Almelo een studiootje waar ik dingen uitprobeer en nummers schrijf. Erg fijn om die ruimte nu te hebben. Als het goed is komt over twee weken weer een nummer online.” Sillo verwacht eind mei zijn nieuwe album uit te brengen.

Optreden bij poppodia zit er nu helaas niet in. “Ik hoop dat een of ander programma mijn nummer oppikt. Dat zou mooi zijn om zo naam te maken.”

Reacties

  • door Almelo
  • 45 dagen geleden

Tof artikel! Check zijn muziek o.a. via Youtube, sillomusic!