Algemeen

Almelose VO-scholen werken samen met ArtEZ Conservatorium Enschede

ALMELO - Scholengemeenschappen Het Erasmus en Canisius zijn samen met vijf andere scholen uit Twente een samenwerking aangegaan met ArtEZ Conservatorium in Enschede. Leerlingen van partnerscholen krijgen extra muziekles van de eigen muziekdocent, ze kunnen wekelijks deelnemen aan Masterclasses, bezoeken ArtEZ-concerten en krijgen gedurende het jaar enkele werkdagen aangeboden op het Conservatorium.

De werkdagen worden verzorgd door de opleidingen in Enschede, Popacademie, Docent Muziek, MediaMusic en Muziektherapie, om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende muziekstudies en om ze voor te bereiden op een succesvolle toelating.

“Er is hard gewerkt om een regionaal muzieknetwerk te creëren en educatief materiaal te ontwikkelen. ArtEZ Connected verbindt de verschillende scholen in de regio en faciliteert een gezamenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het muziekonderwijs in Twente en binnenkort ook in de Achterhoek.”

Afgelopen week waren directeuren en afgevaardigden van Het Erasmus, Canisius, Montessori College Twente, Twickel College, Twents Carmel College Lyceumstraat, Twents Carmel College de Thij en Bonhoeffer College Van der Waalslaan te gast op het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In een feestelijke setting werden convenanten getekend en daarmee zijn de scholen partnerschool van ‘ArtEZ Connected’, de nieuwe vooropleiding van het Conservatorium in Enschede.

Foto door: Rob Nijhuis.