Algemeen

Ambachtelijk lekker genieten met delicatessen en broodjes
van Hap

ALMELO - Kevin en Madelon Peper zijn de nieuwe gezichten van Hap aan Het Kolkje, waar je terecht kan voor diverse kaasplanken, worsten, wijnen en vele andere delicatessen. Of op het terras genieten van een heerlijke lunch en salades.

Kevin Peper is, samen met zijn vrouw Madelon, de nieuwe eigenaar van delicatessenwinkel en lunchroom Hap. Foto: Bianca Hellemons.

Hap is een kaas en delicatessenwinkel in het hart van Almelo, met verse authentieke producten. Bij de entree komen de heerlijke geuren van kazen en worst je al tegemoet. Je geniet er van dikke, vers belegde boterhammen belegd met bijvoorbeeld carpaccio, geitenkaas, coppa di parma of humus. Op het menu prijken ook eerlijke soepen, salades, vers gemaakte smoothies en taart.

Paar met passie voor eten

Voor Kevin (29) is de overname van de delicatessenzaak het avontuur dat alles verandert. Hij stond in de keuken van restaurants in Haaksbergen en Borne, is chef-kok geweest bij Gran Caffe Novi in Enschede en daarna werkzaam als kooktechnisch adviseur. Zijn vrouw Madelon werkt als kookdocente op het Erasmus in Almelo. Door omstandigheden kwam hij vorig jaar bij huis, waardoor plannen voor een eigen zaak steeds concreter werden. “Ik heb zeker niet stilgezeten”, begint Kevin. “Ik heb leuke dingen mogen doen zoals het geven van workshops barbecues en sushi maken. Ook had ik al een heel ondernemersplan geschreven voor iets in Borne.”

Maar dat plan verliep anders. Een vriendin belde en Hap in Almelo kwam ter sprake. “Dit kwam echt op ons pad. Madelon en ik zijn gaan kijken en het plaatje klopte gewoon. Niet te groot, oog voor de klant en de ambachtelijke producten. We houden zelf ook van de bourgondische stijl. En het verhaal rondom Hap, dat duurzaam werkt, spreekt ons aan. Duurzaam is toch waar het in de toekomst naartoe gaat. We hebben deze stap gewoon maar gemaakt.”

Toekomstplannen

Kevin heeft drie weken meegedraaid met de vorige eigenaresse en staat sinds 1 mei op eigen benen. “Daardoor heb ik al kennis kunnen maken met de klanten en zij met mij.” De nieuwe eigenaren hebben plannen voor de gezellige zaak aan Het Kolkje. Het interieur heeft al een likje groene verf gekregen, waar Kevin leuke reacties op heeft ontvangen van vaste klanten. “Wij zijn een nieuw gezicht en willen er ook onze eigen zaak van maken. Het ruime assortiment van kazen, olijven, worsten, een wijntje en andere delicatessen blijft. Deze willen we in de toekomst uitbreiden”, geeft Kevin aan. “Zo is deze lunch- en delicatessewinkel vijf jaar geleden ook ontstaan. Je moet de producten beleven, ruiken en proeven. Het zijn kwalitatief goede en eerlijke producten.”

Plannen voor de toekomst zijn er in overvloed. Het terras wordt uitgebreid tot aan de boekhandel. Verder zit de jonge ondernemer te denken aan antipasti op etagères, een tapbiertje en acties als het kaasje en broodje van de week. “We hopen zo Almelo nog meer te laten genieten.”

Hap aan Het Kolkje 2 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor het menu op www.happenbijdebaas.nl.