Algemeen

Beleef Oud Almelo met QR codes
Innovatie ook binnen huis van Katoen en Nu

ALMELO - Ook binnen het huis van Katoen en nu zijn we niet vies van vernieuwing en een stukjeeducatie, dat laten we zien met onze collectie oude foto’s van Almelo. De gehele serie foto’s is nu voorzien van QR codes en door een code te scannen met je mobiele telefoon lees je het direct het bijbehorende verhaaltje of je laat je het verhaaltje voorlezen. Een super leuke manier om zo door de (foto)geschiedenis van Almelo te lopen die met name onze jongere bezoekers enorm aanspreekt maar ook zeer geschikt is voor onze senior bezoeker. Voor bezoekers welke nog niet in het bezit zijn van een mobiele telefoon komen er leen toestellen.

Binnen ons huis willen we meer gaan doen aan innovatie en educatie, informatie overdracht op een eenvoudige en speelse manier waarvan het werken met de QR codes nog maar een begin is. We doen dit natuurlijk met onze eigen vrijwilligers, zo is dit project door Mia Kamphuis gerealiseerd, Mia is ook de webmaster van onze website.

Zo gaan we in september meedoen aan het MaakMeeMaand festival dat staat voor inventiviteit, creativiteit, kennisdeling en innovatie. Het vormt een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen - jong en oud - die interesse heeft voor e-cultuur, vormgeving, technologie en het maken. Tijdens het MMM festival staat het plezier van zélf maken en leren door te doen centraal. Het MaakMeeMaand festival is laagdrempelig en maakt MaakCultuur voor een ieder toegankelijk en begrijpelijk. Bovendien krijgen mensen - door de kennis en ervaringen die ze opdoen tijdens het festival - meer grip op de huidige samenleving, die in steeds sterkere mate door ingewikkelde technologische processen wordt gedomineerd. Innovatieve activiteiten vinden steeds vaker hun plaats in ons huis waar de toegang altijd gratis is, evenals een kopje koffie. Het huis van Katoen en Nu is een organisatie voor en door Almeloërs die voor 100% op vrijwilligers draait en heeft in 2017 nog uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen de Stadsprijs Almelo uitgereikt gekregen.