Algemeen

Binnenstad Almelo komt weer volop tot bloei

ALMELO – Almelo komt weer langzaam tot bloei. Sinds vorige week mag de horeca weer serveren op de terrassen en daar werd op tweede Pinksterdag goed gehoor aan gegeven. De drie ijsvogels van kunstenares Anne Wenzel zijn ‘geland’ bij de nieuwe havenkom en op diverse plekken in de binnenstad hangen posters en vlaggen met de tekst ‘Almelo loves you’.

Ruim een jaar geleden werd het ontwerp van kunstenares Anne Wenzel uit Rotterdam gekozen om de haven in de vernieuwde Almelose binnenstad op te sieren. Onder grote belangstelling en met zwaar materieel werden de drie enorme ijsvogels met nauwe precisie op hun plaats gezet. “De kroon op het werk van de binnenstad”, noemt wethouder Van Rees de pronkstukken. Uiteraard was de kunstenares bij de plaatsing aanwezig. “Ik denk dat het een prachtige toevoeging is voor de nieuwe havenkom”, aldus Anne Wenzel. De ijsvogels zijn gemaakt van losse stukken keramiek, die geglazuurd zijn. Wenzel wil met ALMELO – Almelo komt weer langzaam tot bloei. Sinds vorige week mag de horeca weer serveren op de terrassen en daar werd op tweede Pinksterdag goed gehoor aan gegeven. De drie ijsvogels van kunstenares Anne Wenzel zijn ‘geland’ bij de nieuwe havenkom en op diverse plekken in de binnenstad hangen posters en vlaggen met de tekst ‘Almelo loves you’. deze ijsvogels de natuur, die Almelo rijk is, in de binnenstad laten terugkomen. Terrassen open En er kan weer volop worden genoten van en in de binnenstad. De horeca heeft de terrassen weer geopend. Bij Nielz stond er zelfs al een rij van gasten, die een plekje op het zonnige terras wilden bemachtigen. De eerste klanten werden onder applaus van het personeel welkom geheten, na rui twee maanden sluiting. Ook overige Almelose horeca konden rekenen op bezoek, dat toe was aan een drankje op het terras. Campagne Ook andere ondernemers in de Almelose binnenstad hopen dat, nu de RIVM-richtlijnen wat zijn versoepeld, het winkelend publiek ook de weg naar hen weer vindt. Daarom heten ze de binnenstadsbezoeker weer hartelijk welkom door middel van spandoeken en geveldoeken. De campagne ‘Almelo loves you’, opgezet vanuit Centrum Almelo Aktief (CAA), is vorige week vrijdag officieel gelanceerd. Bij de horeca zijn speciaal hiervoor gedrukte viltjes te vinden. Audicien/opticien Jan Maarten van Baaren, wethouder Jan Martin van Rees en CAA-voorzitter Gerrit van Woudenbergh gaven het startsein bij Zie, hoor & Leef aan de Grotestraat. Promofilm Als klap op de vuurpijl komt er later dit jaar een promofilm (met bijpassende single), waarin alle ondernemers van de binnenstad mee kunnen doen. Elke ondernemer kan een promotiefilmpje maken waarin de slogan tot uiting komt.

Ruim een jaar geleden werd het ontwerp van kunstenares Anne Wenzel uit Rotterdam gekozen om de haven in de vernieuwde Almelose binnenstad op te sieren. Onder grote belangstelling en met zwaar materieel werden de drie enorme ijsvogels met nauwe precisie op hun plaats gezet. “De kroon op het werk van de binnenstad”, noemt wethouder Van Rees de pronkstukken. Uiteraard was de kunstenares bij de plaatsing aanwezig. “Ik denk dat het een prachtige toevoeging is voor de nieuwe havenkom”, aldus Anne Wenzel. De ijsvogels zijn gemaakt van losse stukken keramiek, die geglazuurd zijn. Wenzel wil met deze ijsvogels de natuur, die Almelo rijk is, in de binnenstad laten terugkomen.

 

Terrassen open

En er kan weer volop worden genoten van en in de binnenstad. De horeca heeft de terrassen weer geopend. Bij Nielz stond er zelfs al een rij van gasten, die een plekje op het zonnige terras wilden bemachtigen. De eerste klanten werden onder applaus van het personeel welkom geheten, na rui twee maanden sluiting. Ook overige Almelose horeca konden rekenen op bezoek, dat toe was aan een drankje op het terras.

 

Campagne

Ook andere ondernemers in de Almelose binnenstad hopen dat, nu de RIVM-richtlijnen wat zijn versoepeld, het winkelend publiek ook de weg naar hen weer vindt. Daarom heten ze de binnenstadsbezoeker weer hartelijk welkom door middel van spandoeken en geveldoeken. De campagne ‘Almelo loves you’, opgezet vanuit Centrum Almelo Aktief (CAA), is vorige week vrijdag officieel gelanceerd. Bij de horeca zijn speciaal hiervoor gedrukte viltjes te vinden. Audicien/opticien Jan Maarten van Baaren, wethouder Jan Martin van Rees en CAA-voorzitter Gerrit van Woudenbergh gaven het startsein bij Zie, hoor & Leef aan de Grotestraat.

 

Promofilm

Als klap op de vuurpijl komt er later dit jaar een promofilm (met bijpassende single), waarin alle ondernemers van de binnenstad mee kunnen doen. Elke ondernemer kan een promotiefilmpje maken waarin de slogan tot uiting komt.