Algemeen

Dertien statige herenhuizen sieren straks de Ootmarsumsestraat

ALMELO – Wonen aan de rand van het centrum, in de stijl van oude herenhuizen maar voorzien van alle gemakken van deze tijd. Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat dertien van deze luxewoningen bouwen aan de Ootmarsumsestraat, vlakbij de Vriezebrug. De verkoop van de woningen is inmiddels gestart.

“Genieten van ongekend comfort en luxe in klassieke stijl, op een absolute toplocatie”, geeft makelaar Leon Woertman van Weusthuis Makelaardij aan. “Het grote voordeel van nieuwbouw is dat we traditioneel vakmanschap kunnen combineren met de nieuwste technieken en installaties. Dura Vermeer heeft er echt iets moois van gemaakt.”

Dura Vermeer probeert samen met Weusthuis Makelaardij iets unieks in de markt te zetten. “De bouwstijl van de woningen doet denken aan de oude herenhuizen, en moest passen bij de woningen aan de overkant. We hebben het onszelf daarbij niet makkelijk gemaakt. Vanwege de bocht in de weg wordt het geen recht blok van dertien woningen. En alle bouwwerken krijgen een unieke gevel.” Elke woning heeft straks een dakkapel of een tuitgevel, waardoor de bovenste verdieping een volledig benutbare verdieping wordt.

De woonoppervlakte van de kleinste woning bedraagt 158 vierkante meter en die van de grootste maar liefst 177 vierkante meter. De kavels variëren van 234 tot 358 vierkante meter.

Met de bouw van de herenhuizen wordt alvast rekening gehouden met de duurzaamheidsdoelstellingen. Zo beschikken de huizen straks niet over een gasaansluiting, maar bijvoorbeeld wel over een warmtepomp. “De bewoners dragen niet alleen bij aan een beter milieu, ze besparen ook op de energiekosten”, geeft ontwikkelaar Ruben Boonk van Dura Vermeer aan. “Gas wordt nu al duurder en zal in de toekomst alleen maar duurder worden. Zo heb je dus al een voorspong.”

Alle woningen worden hoogwaardig afgewerkt met sanitair en een keuken. In de showroom THUIS van Dura Vermeer is een breed keukenaanbod beschikbaar om jouw droomkeuken te realiseren en naar eigen smaak ander sanitair of tegelwerk uit te kiezen. Daarnaast beschikken de woningen over een diepe tuin en twee eigen parkeerplaatsen op eigen terrein aan de achterzijde, evenals een fietsenberging. “Waar zie je dat nog meer in Almelo?”, vraagt Woertman zich af. “Zo dicht bij het centrum en dan parkeren zonder vergunning.”

De eerste inschrijfronde van het project ‘De 13 Heeren’ is inmiddels gesloten en de eerste koopovereenkomsten hebben plaatsgevonden. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De prijzen variëren van €385.000 tot €446.000 vrij op naam, inclusief voorzieningen. Als 70 procent van de huizen verkocht is, begint de bouw. De bouw zal naar verwachting 12 maanden duren. Meer informatie is te verkrijgen op www.de13heeren.nl en bij Weusthuis Makelaardij uit Tubbergen, zij zijn te bereiken op tel. 0546-727 828 of per email via tubbergen@weusthuismakelaardij.nl.