Algemeen

Duurzame stroom voor Almelo

ALMELO - Met een druk op de knop op de middenstip van voetbalvereniging ASV’57 is op 4 maart Zonnepark Aadijk in Almelo officieel in werking gesteld. Het zonnepark levert de komende dertig jaar duurzame stroom aan circa 10.000 Almelose huishoudens.

Het zonnepark beslaat een oppervlakte van circa 40 hectare en zal schone elektriciteit genereren door de opstelling van 120.808 zonnepanelen met een piekvermogen van 39,7 MWp. Via het energieplatform ZonnepanelenDelen kunnen Almeloërs participeren in het park en zo voordelig duurzame stroom kopen. De gemeente Almelo heeft duurzaamheid tot speerpunt van haar beleid gemaakt.
 
Duurzaamste voetbalclub
Ook voetbalvereniging ASV’57 profiteert van de komst van Zonnepark Aadijk, dat pal naast de velden van de club ligt. ASV’57 heeft de ambitie de duurzaamste voetbalvereniging van Nederland te worden. Projectontwikkelaar SolarEnergyWorks, die het zonnepark ontwikkelde in nauwe samenwerking met de gemeente Almelo en investeringsmaatschappij Obton, ondersteunt die ambitie als shirtsponsor.
 
Het park, een ontwerp van Feddes Olthof landschapsarchitecten, is volledig ingepast in de omgeving. SolarEnergyWorks heeft tot 2019 circa 150 MWp aan zonneparken aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarnaast heeft SolarEnergyWorks B.V. circa 650 MWp aan projecten in ontwikkeling die tussen nu en drie jaar gerealiseerd worden.