Algemeen

Edward Brama wil anderen inspireren met bergsportdag op de paasfair

ALMELO / NIJVERDAL – Almeloër Edward Brama (49) heeft zijn passie in de bergsport gevonden. Menig berg heeft hij al getrotseerd. Op tweede paasdag is hij in Nijverdal te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Niet om deze te beklimmen, want dat zou een eitje zijn zo op tweede paasdag. De NKBV Regio Oost houdt er een bergsportdag en deze valt samen met de paasfair van Staatsbosbeheer.

Onder begeleiding van gedreven vrijwillige instructeurs van de NKBV Oost heeft Edward van meerdere cursussen en workshops genoten. “Er valt veel te doen en te genieten als je in bergen op vakantie bent”, weet Edward uit ervaring. Denk maar eens aan Oostenrijk, Zwitserland en Italië. “Maar als je net een stukje verder wilt in de bergen in de zomer, dan is het goed dat je jezelf voorbereidt om eventuele trekking of klimtochten te maken.”

Geweldige tijd
Tijdens de bergsportdag vinden diverse lezingen en workshops plaats over wandelen, klimmen, fotograferen en andere aspecten van de bergsport. Ook zijn er stands met informatie over touwtechnieken, klimmen, oriëntatie, fotografie en het aanbod aan cursussen, workshops, bergsportkampen en (bergsport)reizen van de NKBV en andere aanbieders.

“De NKBV Oost biedt ondersteuning die ervoor kan zorgen dat je een geweldige tijd hebt in de bergen”, geeft Edward aan. “Een schat aan kennis is bij de NKBV voorhanden om voor jong en oud leuke uitdagingen aan te gaan in berggebieden.” 

Om al vast een voorproefje te geven, is er op tweede paasdag een mobiele klimtoren aanwezig. Zeker voor kinderen een leuke en laagdrempelige manier om het klimmen eens zelf te ervaren. Instructeurs zijn aanwezig voor begeleiding.

Lezingen en workshops
Van 10.30 tot 16.30 uur vinden er diverse lezingen en workshops plaats over bergsport en aanverwante onderwerpen. De lezingen worden gegeven door buiten- en bergsporters die vertellen uit eigen ervaring. Er zijn lezingen over: sportpodologie, het Atlasgebergte, natuurfotografie, routeplanning (lezing en workshop), huttentocht met kinderen en tenslotte Denali expeditie. Het volledige programma, de tijden en uitgebreide beschrijvingen van de lezingen en workshops zijn te vinden op oost.nkbv.nl/agenda/bergsportdag-regio-oost/22-04-2019. 

De bergsportdag en paasfair vinden plaats bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.