Algemeen

Een warm (chocolade) hart van de wethouder in de week van de pleegzorg

ALMELO - Van 2 tot en met 9 november was het de week van de Pleegzorg. Namens wethouder Van Saane kregen alle pleeggezinnen in Almelo een chocolade hart thuis gestuurd. 

Wethouder Van Saane: “Het bieden van een veilige en liefdevolle plek voor kinderen voor wie dit (tijdelijk) nodig is, is ongelofelijk belangrijk. We hebben gezinnen hard nodig die hun deur open stellen voor pleegzorg. Ik draag alle pleeggezinnen een warm hart toe en wilde op deze manier mijn waardering naar hen uitspreken.”

 Elk jaar zijn er veel nieuwe pleeggezinnen nodig, zodat alle kinderen in Twente zo veilig mogelijk opgroeien. In bijvoorbeeld de buurt, op school, de sportvereniging, scouting of muziekvereniging zijn kinderen die weten hoe het voelt om op te groeien in een instabiele en onvoorspelbare omgeving. Deze kinderen worden in hun thuissituatie onvoldoende gezien en gehoord.

Pleegouders gezocht in Twente

Om aandacht te vragen voor pleegzorg, organiseert Pleegzorg Nederland jaarlijks de week van de Pleegzorg. Met deze actieweek vraagt Pleegzorg Nederland - samen met de pleegzorgaanbieders - aandacht voor pleegzorg. En op het tekort aan pleegouders. Op de website van Jarabee is daar meer informatie over te vinden.