Algemeen

Emma Boertien wint niet ‘The Voice of Holland’

ALMELO – Het gewone leven staat Emma Boertien (17) weer te wachten. The Voice deelneemster werd vrijdag in de finale uitgeschakeld. Maar voor haar familie, vrienden en klasgenoten van Het Noordik blijft ze een winnaar.

Buiten voor de school hangt een enorm spandoek met een foto van Emma en de tekst ‘Wij feliciteren onze leerling met haar topprestatie! We zijn super trots op je!’

De hele week gonsde het al in Almelo, overal waar je kwam was Emma het gesprek van de dag. Dinsdag bracht Emma, samen met Waylon, een bezoek aan haar school in Almelo. Daar gaf ze een optreden voor haar klasgenoten in de aula, met Waylon achter de drums. Ze werd spontaan bijgestaan door mede-leerlingen op gitaar en achter de piano. Emma en Waylon werden omgeven door de tv-ploeg van RTL, die een promofilm maakten van de Almelose zangeres. Ook werden er opnames bij haar thuis gemaakt.

 

Een drukke week, of eigenlijk maanden, voor Emma. Het leek wel een rollercoaster de afgelopen weken voor de 17-jarige leerlinge. Tijdens de blind audition wist ze de jury te imponeren met haar eigen versie van het nummer My Way van Frank Sinatra. Emma koos voor Waylon als haar zangcoach. En ze is blij met de gemaakte keuze. “Waylon helpt mij echt heel goed, hij is heel erg eerlijk.”

Met het nummer ‘The Voice Within’ van Christina Aguilera plaatste ze zich voor de liveshows. Keer op keer wist Emma Boertien de jury van The Voice te betoveren. Met het nummer Love Of My Life van Queen was haar coach Waylon geëmotioneerd. Het nummer don’t play that song for me van Aretha Franklin bracht haar naar de finale.

Vrijdag werd op Emma’s school een speciale thuisblijversparty gehouden. Vele leerlingen keken in de aula samen naar de finale van The Voice. Maar helaas ging Emma niet naar huis met een platencontract van 50.000 euro. Sophia uit team Anouk mag zich de winnares van deze editie van The Voice of Holland noemen. Teleurstelling bij zowel Emma in de studio, als bij de leerlingen in de aula van Het Noordik.

 

Twentse Lente

Maar met het einde van The Voice is het einde voor Emma nog lang niet in zicht. “Ze komt er ook zonder de finale re hebben gewonnen”, geven velen aan op Facebook. Emma Boertien is in elk geval te horen tijdens Twentse Lente Festival, dat van 29 tot en met 31 mei wordt gehouden.