Algemeen

Eshuis Hoveniers verkoopt al eeuw lang tuingeluk

ALMELO – Eshuis Hoveniers aan de Aadijk viert het 100-jarig bestaan. Het bedrijf dat op 1 april 1919 werd opgericht door Arend Eshuis en is inmiddels in handen van Jacco Wisman. Het Almelose bedrijf wortelt in een rijke groentraditie in zowel ontwerp, aanleg als onderhoud. Het maatschappelijk en verantwoordelijk ondernemen staat bij Eshuis Hoveniers hoog in het vaandel. Naast opdrachtgevers uit de (semi)overheid werkt Eshuis Hoveniers voor een breed scala aan bedrijven, instellingen, verenigingen, woningbouwcorporaties en particulieren. 

“We hebben een passie voor groen, in alles wat we doen”, geeft Jacco aan, die ruim vier jaar geleden het bedrijf heeft overgenomen. “Het aanleggen van tuinen is het mooiste wat er is. We proberen altijd zichtlijnen in een tuin te leggen, waardoor er een bepaalde spanning in een tuin zit. Met bijvoorbeeld een vijver of een mooi kunstwerk. Zo creëer je ruimte in je tuin.” Hij vervolgt: “Planten en bomen versterken het gevoel van buitenleven en zorgen voor een gezonde en ontspannen sfeer. De tinten van de seizoenen geven letterlijk kleur aan de leef- en werkomgeving. Alleen door gebruik te maken van de juiste beplanting, kwalitatief goede en duurzame materialen en een perfecte afwerking ontstaat een duurzame omgeving.”

Goede basis
Wisman merkt nog vaak dat bij nieuwbouw de aanleg van de tuin niet is meegenomen in het budget of hypotheek. “Dan is het de kunst om het wensenpakket en budget bij elkaar te krijgen. Het tikt best wel door in het hele plaatje. Of je nu vooral tegels wilt of groen. De basis van een tuin zit onder de grond. Dat zie je niet, maar het moet wel goed zijn. En we willen dat de klant uiteindelijk met plezier in zijn tuin zit. We verkopen eigenlijk tuingeluk”, lacht Wisman.

Keurmerken
In de loop der jaren heeft Eshuis Hoveniers verschillende keurmerken mogen ontvangen:
GroenKeur, erkend leerbedrijf van het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), VHG, Tuingeluk en Dutch Quality Gardens (een samenwerkingsverband tussen Nederlands beste hoveniers en De Tuinen van Appeltern). Jacco: “We zijn daar vaak te vinden tijdens de tuinschetsadviesdagen, met veel van onze werknemers. Maar in een uurtje is het niet te doen om een compleet plan te maken. Het maakt het in ieder geval makkelijker als een klant weet welke kant hij op wil. Vandaar adviseren we om inspiratie op te gaan doen in de Tuinen van Appeltern.”

Maatschappelijk betrokken
Betrokkenheid bij de samenleving is een belangrijk speerpunt bij Eshuis Hoveniers en dit loopt als de rode draad door het 100-jarig bestaan van het Almelose hoveniersbedrijf. “Zo nemen wij regelmatig deel aan maatschappelijke projecten en zijn alle eigenaren door de jaren heen betrokken bij tal van (branche)organisaties.”

Zo is er tegenwoordig een samenwerking met groene opleidingscentra voor stages en (ontwikkelings)projecten en doen zij bewust een beroep op Wajongers. Daarnaast is Eshuis Hoveniers sponsor van het Stadsmuseum Almelo, waar zij de tuin onderhouden en zorgen voor een representatieve uitstraling.

Het team van Eshuis Hoveniers bestaat uit 10 medewerkers met een passie voor groen. Een allround team dat zich dienstverlenend opstelt in de voorbereiding en uitvoering van aanleg, renovatie en onderhoud van groenprojecten bij zowel particulieren als bedrijven. 

Het eeuwfeest wordt op 28 september, de landelijke dag van de hoveniers, gevierd met een open dag aan de Aadijk 29.

Voor meer informatie zie: www.eshuishoveniers.nl of bel met 0546-86 28 46.