Algemeen

Gemeente en aannemer Van Norel Bouwgroep zetten handtekening onder contract voor bouw nieuw Sportpark

ALMELO - Aannemer Van Norel Bouwgroep won de aanbesteding en start in augustus met de bouw van het nieuwe zwembad inclusief nieuwe sporthal. Vandaag tekenden wethouder Arjen Maathuis en Hans van Norel, directeur van de bouwgroep, de ontwerp- en aannemersovereenkomst. Wethouder Arjen Maathuis is blij: “We zijn weer een stap dichter bij de uitvoering. Bij een stad als Almelo hoort een volwaardig en modern zwembad en dat gaan we nu realiseren.” 

Het nieuwe zwembad krijgt buiten een 25-meter buitenbad en een recreatief bad en binnen drie baden: een overdekt 25-meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een welness/therapiebad van 10 bij 12 meter. De beweegbare bodem maakt dat het bad geschikt is voor bewegingstherapie maar ook als peuterbad  kan functioneren. Daarnaast zijn de glijbanen, een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, stoomcabine en horeca-faciliteiten aantrekkelijk voor zowel de sportieve als recreatieve bezoeker. 

Energieneutraal complex

Het zwembad is onderdeel van een complete vernieuwing van het Sportpark. In de plannen, waarvoor 25 miljoen euro is begroot, is duurzaamheid een belangrijk aspect. Naast duurzame materialen wordt het gebouw van stroom voorzien door het gebruik van zonnepanelen. Het complex is gasloos en mede daardoor energieneutraal.  

Start werkzaamheden augustus

Nu de opdracht officieel aan Bouwgroep Van Norel is gegund, kunnen zij verder met de uitwerking van de bouw. Het definitieve ontwerp wordt eind mei dit jaar aangeleverd en in juni het bestek. Medio augustus starten de sloopwerkzaamheden van het huidige complex waarna begonnen wordt met de nieuwbouw. Gedurende de werkzaamheden blijft het binnenbad open. In het voorjaar van 2025 kan het Sportpark gebruikt worden.