Algemeen

Gemeentesecretaris Van Ardenne van Almelo vertrekt

ALMELO - Gemeentesecretaris - algemeen directeur Frederik van Ardenne heeft besloten zijn dienstverband bij gemeente Almelo in september 2023 te beëindigen. Hij was sinds 2016 in Almelo actief.

Zeven jaar geleden trad Van Ardenne aan als gemeentesecretaris - algemeen directeur in Almelo. Afgelopen jaren heeft Van Ardenne geïnvesteerd in de organisatieontwikkeling. Er staat inmiddels een moderne toekomstbestendige organisatie, gebaseerd op samenwerking tussen interne afdelingen met de stad als uitgangspunt. Van Ardenne leverde daarnaast een belangrijke bijdrage aan het in balans brengen van de inkomsten en uitgaven van de gemeente, zodat het financieel toezicht van de provincie kon worden opgeheven.

Van Ardenne: “Er staat een stevig fundament en de tijd is aangebroken dit samen verder uit te bouwen. Voor mij is dit het juiste moment om afscheid te nemen. Ik heb leiding mogen geven aan een hele mooie club mensen die zich met passie en enthousiasme inzet voor Almelo.” Van Ardenne kijkt er naar uit de komende jaren aan de slag te gaan als interim-manager.

Burgemeester Gerritsen benadrukt de bijdrage van Van Ardenne aan de verdere ontwikkeling van de gemeente: “Almelo ontwikkelt zich in een hoog tempo. Frederik van Ardenne heeft een grote bijdrage geleverd aan die ontwikkeling. Hij heeft de organisatie in staat gesteld de ambities van Almelo te realiseren. We hebben als college met heel veel plezier met Frederik samengewerkt en zullen zijn inzichten en humor enorm gaan missen."

De gemeente gaat de komende periode aan de slag met het proces voor de invulling van de toekomstige vacature voor gemeentesecretaris.