Algemeen

Geslaagde clinic framevoetbal bij PH Almelo

ALMELO - Donderdag 24 september werd eindelijk de clinic framevoetbal gehouden bij PH Almelo. In verband met corona werd deze in april uitgesteld. In samenwerking met de KNVB heeft Actief Betrokken Club PH Almelo een mooie aanvulling in het aanbod van voetbal gevonden.

Framevoetbal wordt gespeeld door kinderen met een loopbeperking. Met behulp van een loopframe kan er gevoetbald worden in een team van vier personen. Samen werk je aan betere skills, een betere conditie en maak je nieuwe vrienden. Als achtste vereniging in Nederland en heeft PH Almelo de deuren opengezet voor alle kinderen met een loopbeperking uit Overijssel. Voorzitter Looms: “Als voetbalclub willen we ons inzetten voor het inclusieve sporten, iedereen is welkom bij PH Almelo.” De clinic werd verzorgd door Ramon Storm (KNVB), trainer Fried Lubbers en assistent trainer Tim Veldhuis.

 

Met hun enthousiasme kregen zij alle deelnemers vrolijk aan het voetballen. Er werd al gedribbeld met de bal en vele doelpunten werden er gescoord. Op dit moment wordt er nog geen competitie gespeeld. Wel worden er toernooien in heel Nederland georganiseerd. Lubbers: “We willen met onze jongens en meiden in de toekomst graag meedoen aan toernooien, mooie herinneringen maken, daar doen we het voor.” Ook staat PH Almelo open om zelf een toernooi te gaan organiseren. Niet alleen voor de kinderen was het een succes, maar voor de ouders. Onder het genot van een bakje koffie stonden ouders te genieten van de kinderen. “Zij kunnen met elkaar de obstakels bespreken waar ze tegenaan lopen en ondertussen de kinderen zien genieten van het voetballen met elkaar”, aldus Petra Bruggeman (ABC functionaris PH Almelo).

 

PH Almelo kijkt terug op een geslaagde clinic met veel blije gezichten! De trainingen worden op de vrijdag aangeboden van 17.30 tot 18.30 uur. Heb je nog geen loopframe of voetbalschoenen in je bezit, dan is dat geen probleem. Heb je vragen of wil je ook meedoen met framevoetbal bij PH Almelo, neem dan contact op met Petra (p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl). Foto: Thijs stralend in de goal. Zijn eerste ervaring met framevoetbal was een succes.