Algemeen

Geslaagde diplomering entreeopleiding bij ASV’57

AADORP – In de goedgevulde kantine van voetbalvereniging ASV’57 hebben afgelopen dinsdag acht geslaagden hun diploma voor de entreeopleiding van het ROC van Twente ontvangen. Bijzonder aan deze opleiding is dat de lessen plaatsvinden op drie Almelose voetbalverenigingen: PH, Oranje Nassau en ASV’57. Patrick Vollenbroek, bestuurslid van ASV’57: “Dit is inmiddels de zesde lichting die in onze kantine het diploma uitgereikt kreeg. Mooi om te zien dat dit unieke concept, les op de sportvereniging, nog steeds zijn vruchten afwerpt.”

De lessen van deze praktijkgerichte entreeopleiding vinden plaats in de kantines van drie Almelose voetbalverenigingen. Bovendien worden zij op de voetbalvelden wekelijks in beweging gebracht door een medewerker van Sportbedrijf Almelo. Hiermee is de opleiding een prachtig voorbeeld van het overlappen van de domeinen onderwijs, participatie en sport. Vollenbroek: “Wij zijn net als PH en Oranje Nassau een Actief Betrokken Club. Dat wil zeggen dat we ons ook graag op maatschappelijk vlak inzetten. Met het faciliteren van de entreeopleiding in onze kantine tonen we onze lokale betrokkenheid en is er ook overdag reuring op de verenigingen. Een mooie situatie voor alle betrokken partijen.”
 
Mantelzorg Almelo, Carrint Reggeland, De Twentse Zorgcentra en gemeente Almelo verzorgen samen met het ROC van Twente de eenjarige MBO 1 entreeopleiding. Deze praktijkgerichte opleiding is geschikt voor iedereen die nog geen diploma heeft en zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten. De deelnemers werken een jaar lang elke week minimaal zestien uur bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast volgen zij zes uur per week verschillende lessen. Een ruime meerderheid van de geslaagden stroomt nu door naar MBO niveau 2 en sommige studenten zelfs naar niveau 3.