Algemeen

Gezocht: adviseur biodiversiteit bij Wroetvarken boeren

Het Wroetvarken zoekt vrijwilligers die als adviseur samen met boeren de biodiversiteit op boerderijen wil onderzoeken en verbeteren. Het Wroetvarken is een concept waar varkens de hele dag kunnen wroeten en in betere omstandigheden leven. Hierdoor zijn ze actiever, attenter en vertonen ze hun natuurlijk gedrag. Consumenten krijgen smaakvoller, natuurlijk en heerlijk vlees voor een eerlijke prijs. Heb jij kennis van natuur en wil jij boeren uit Almelo, Heeten (Raalte) en Zenderen (Borne) helpen? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel. 

Hoe is het gesteld met het aantal planten op de boerderijen van Het Wroetvarken? En met de insecten, vogels en zoogdieren? De boeren van Het Wroetvarken kijken breder dan het welzijn van het varken. Ze willen ook graag aandacht geven aan biodiversiteit. Hoe is het gesteld met de biodiversiteit op de verschillende boerderijen en hoe zou deze verbeterd kunnen worden? Dat zijn vragen waar de boeren van Het Wroetvarken graag een antwoord op willen. Jij als natuurliefhebber kan de boeren hierbij helpen! We zijn namelijk op zoek naar vrijwillige adviseurs die samen met de boeren de biodiversiteit op de boerderijen willen onderzoeken en verbeteren. Hiervoor hoef je geen natuurspecialist te zijn, maar je moet wel enige kennis van de natuur hebben.

Aanmelden
Wil jij hierbij helpen en wil jij het gesprek aangaan met de boeren? Op dit moment zoeken we nog vrijwilligers voor de Wroetvarken boeren in Almelo, Heeten (gemeente Raalte) en Zenderen (gemeente Borne). Interesse? Neem dan contact op met Rebecca Geeraert van Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.