Algemeen

Grote belangstelling voor kijkje achter de schermen en in de keuken van Theaterhotel Almelo

ALMELO – Enkele honderden belangstellenden hebben zondag het Theaterhotel Almelo bezocht tijdens de open dag. Er kon letterlijk een kijkje worden genomen in de keuken, voet gezet worden op het toneel bij het Theaterhotel en de mooiste suites bewonderen. “Ondanks het warme weer mogen we totaal niet klagen over de opkomst”, geeft marketingmanager Madelon Dors aan. 

Met een stempelkaart op zak namen de bezoekers deze dag de backstage route in het Theaterhotel Almelo. Bij een stand van Dock’19 werden de gasten voorzien van een vers gebakken hamburger en voor wie er met het warme weer zin in had een mix met gin. “Dit is wel een erg lekkere mix. Deze ken ik nog niet”, geeft een jongeman aan. Zelf heeft al diverse gins met tonic, bitter lemon en Rivella gemixt en gedronken. Maar deze mix met blauwe bes en tonic met rode bes is verfrissend nieuw.

 

Toneelmeester René nam het publiek het toneel op en liet zien hoe er sfeer wordt gemaakt door middel van trekken en licht. “Licht is een belangrijk aspect in het theater. Met licht kan je een bepaalde sfeer creëren. Je wilt de aandacht vestigen op hetgeen wat er speelt op het toneel, het publiek meenemen in het theater.” In slechts enkele minuten werd een grote lege ruimte waar een piano stond omgetoverd tot een sfeervolle ‘kijkdoos’.

Daarna was het tijd voor een kijkje behind the scenes: de kleedkamers. Deze bevinden zich achter het toneel en waren volgens de bezoekers een stuk kleiner dan verwacht. Maar wel met de bekende lampen om de spiegels.

 

In de twee Cupido suites, die deze dag ook te bezichtigen waren, was het mogelijk om foto’s te maken. Tenslotte werd er ook aandacht besteed aan de werkgelegenheid die het Almelose Theaterhotel biedt. Want ruim 250 medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken.