Algemeen

Het seizoen is weer begonnen voor Lubberink Asperges

AMBT - DELDEN Harry Lubberink is blij dat het seizoen weer is begonnen. Bij Lubberink Asperges zijn ze weer volop aan het werk.

“De temperatuur in Nederland gaat omhoog; nu is het dé tijd voor asperges”, aldus aspergeteler Harry Lubberink. Dit jaar kwamen de asperges eerder dan ooit.

Met Pasen kon men al genieten van de koningin der groenten. Lubberink heeft nu een ras dat al heel vroeg in het voorjaar groeit en te oogsten is, maar ook rassen die tot laat in het seizoen goed te oogsten zijn. Zo heeft hij het gehele siezoen voldoende aanbod van lekkere malse asperges.

Kwaliteit grootste geheim
Volgens Lubberink is met name de kwaliteit van zijn asperges het grootste geheim. “Als de kwaliteit toeneemt kosten ze een paar centen meer, maar ik steek er mijn ziel en zaligheid in en dat zorgt ervoor dat ik de klanten blij kan maken met de beste asperges”, luidt de mening van Harry Lubberink. “En dat is ook te proeven en te merken. Klanten komen uit de hele regio graag terug voor deze lekkere groente.”

Bijzonder jaar
Het jaar 2021 is een bijzonder jaar voor de teler uit Ambt-Delden. Zijn bedrijf bestaat maar liefst 40 jaar! Later in het seizoen zal Lubberink verder ingaan op het jubileum. “Deze mijlpaal moet gevierd worden!” Niet alleen het jubileum is bijzonder aan dit jaar, ook het coronavirus maakt het bijzonder. “Normaal gesproken wordt de helft van onze oogst afgeleverd aan de horeca. Maar doordat restaurants en horecagelegenheden gesloten blijven, betekent dat dat er een grote afzet voor ons wegvalt, een flinke tegenvaller!”

Wilt u ook genieten van de heerlijke asperges
van Lubberink?
Kom naar één van de verkooppunten (Ambt Delden, Wierden of Eibergen) en verzeker uzelf van het witte goud. Naast de asperges verkoopt hij ook de bijbehorende producten om de complete maaltijd te maken. Zoals wijn, krieltjes, ham, eieren, saus en de eigengemaakte aspergesoep van Lubberink. “Ik hoop dat jullie, aspergeliefhebbers, ons als telers echt weer weten te vinden. Eet gezond, koop lokaal en bij ons is het ‘Echt Vers’!”, besluit Lubberink.

Meer informatie?
Mail: info@lubberinkasperges.nl
of bel 06 – 51 98 79 30!
Houdt de Facebookpagina: lubberinkasperges in de gaten voor de laatste nieuwtjes en leuke (win)acties of neem een kijkje op de website:
www.lubberinkasperges.nl