Algemeen

Kerstpakketten Heracles Gold Stars voor eenzame senioren in Almelo

ALMELO - De training van de Heracles Gold Stars werd er woensdagmiddag voor onderbroken. Op het hoofdveld van Oranje Nassau werd het startsein gegeven voor de uitreiking van honderd kerstpakketten aan inwoners van Almelo, die zo’n attentie om diverse redenen hard nodig hebben.

Het eerste kerstpakket werd overhandigd aan Mirella Hendriks van ‘Almelo doet mee’ en aan Erik Pezij van ‘Ieder kind een Sint’. Beide organisaties zorgen de komende weken er samen voor dat de honderd kerstpakketten terechtkomen op de juiste adressen. Beide instellingen steunen eenzame Almeloërs en gezinnen die met een minimaal budget moeten rondkomen.

 

Fijne feestdagen

De pakketten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Ouderenfonds aan Stichting Gold Stars Heracles Walking Football. De Gold Stars hadden al snel besloten de kerstgeschenken niet onder hun leden uit te delen. “Zij hebben de pakketten aan ons aangeboden, zodat wij onder meer ouderen met een laag budget toch fijne feestdagen kunnen geven”, vertelt Mirella. “Eenzaamheid zit niet in de portemonnee. Maar als je een klein inkomen hebt, is een extraatje met de feestdagen mooi meegenomen.”

 

Hendriks en Pezij zijn erg blij met de pakketten. “We moeten het van dit soort dingen hebben, dat andere mensen ons wat gunnen. Zoals bijvoorbeeld het Theaterhotel, waar we kaarten voor voorstelling voor kinderen of ouderen tegen ene gereduceerd tarief kunnen aanschaffen. Zodat ook deze mensen een dag of avond uit hebben. We zijn erg blij met de honderd pakketten, maar er zijn nog veel meer eenzame ouderen. We doen wat we kunnen. Het geeft in elk geval zoveel voldoening dit te kunnen en mogen doen.”

 

Groot netwerk

Het netwerk van Almelo doet mee is groot en die van de vrijwilligers ook. De ontvangen kerstpakketten zullen onder meer worden uitgedeeld aan de ouderen die bij Almelo doet mee komen om te participeren. “We hebben een goed netwerk en horen ook veel buiten onze stichting om van bijvoorbeeld stichting Ouderen en Welzijn of De Eethoek. WE hebben hen al gevraagd of zij ook willen kijken wie onder hun gasten een pakket goed kunnen gebruiken. Zetten het breed uit, deze cadeaus blijven niet bij Almelo doet mee hangen”, benadrukt Mirella.

 

Meedoen met sport

Het doel van Almelo doet Mee is om mensen met een laag inkomen mee te laten doen. De gemeente Almelo stelt daarom een bedrag beschikbaar om activiteiten te kunnen ondernemen. Dit bedrag wordt omgezet naar vouchers waarmee deel genomen kan worden aan bijvoorbeeld sport, cultuur of educatie. Almelo Doet Mee heeft contact met ruim 200 bedrijven, instellingen, stichtingen die in Almelo activiteiten aanbieden.

 

Foto: Guido Eggermont van Gold Stars overhandigt de eerste kerstbox aan Mirella Hendriks (Almelo doet mee) en Erik Pezij (Ieder kind een Sint).