Algemeen

Koetsentocht Almelose Ruiterdagen gaat dwars door Grotestraat op koopzondag

ALMELO - Op 30 juni zal de 4e editie van de Koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen dwars door het centrum van Almelo gaan, met zelfs een pauze op de Koornmarkt t.h.v. het Wetshuys. Het merendeel van de deelnemers heeft gekozen om hun authentieke koets mee te nemen met natuurlijk ook bijpassende kleding. 

Sinds de het 50-jarige bestaan van de Ruiterdagen is een koetsentocht toegevoegd aan de Almelose Ruiterdagen. En dit met groot succes. Er zijn voor deze editie al meer dan vijftien koetsen die zich hebben aangemeld en dat aantal wordt veelal hoger als blijkt dat het mooi weer wordt op de dag van de tocht. 
 
De tocht start bij het oude Indiëterrein en gaat eigenlijk z.s.m. de stad uit richting de Gravenallee en de Wateregge. Na een route door de prachtige natuur van Almelo gaat het via een stukje Tubbergen richting Zenderen, waar het fotomoment zal plaatsvinden bij het Klooster aldaar. Na een korte pauze gaat de tocht richting Bornerbroek, waar de koetsiers en hun meerijders door TMZ Theresiahof een heerlijke lunch krijgen aangeboden.  
 
Na de lunch gaat de tocht via een stuk van de doorbraak door het Nijreesbos Almelo weer in, langs TMZ het Weggeler richting het centrum. Via de Hofkampstraat zullen zij de Grotestraat in komen, langs het Catharina Amalia Plein richting de Koornmarkt waar de laatste pauze zal worden gehouden. 
 
Op het moment dat er vanuit het Twents Hippisch Centrum het teken komt dat de wedstrijd bijna ten einde is zal de tocht via de Grotestraat, Boddenstraat door een stukje oud Almelo naar het concoursterrein gaan. Daar zal omstreeks 15.00 uur het defilé plaatsvinden en natuurlijk de prijsuitreiking van de mooiste aanspanning, het span met de mooiste gangen en de aanmoedigingsprijs. 
 
Foto’s door Coen Mulder.