Algemeen

Krullenkapster Vera Vink heeft salon speciaal voor krullen
‘Krullen moet je heel anders knippen dan steil haar’

ALMELO - “Eindelijk iemand in Almelo die weet hoe je met jouw krullen om kan gaan, hoe je ze het beste kan verzorgen, knippen en stylen”, zegt Vera zelf. “Behalve de kniptechniek is de juiste verzorging bij krullen belangrijk. Nog belangrijker dan bij recht haar.” Onlangs opende ze haar eigen salon Castle of Curls aan de Grotestraat 59. 

Vera (25) heeft ruim 7 jaar ervaring als allround kapster. “Altijd heb ik al een soort van zwak voor mensen met krullen. Als er iemand met slag de kapsalon binnen kwam lopen, dan stond ik vooraan om deze persoon te helpen. En ze versteld te laten staan hoeveel krul er eigenlijk in hun haar zit. Veel mensen weten niet eens dat ze van zichzelf een mooie slag of krul hebben.”

Het knippen en het verzorgen van haren zit er al jong in. Vera’s Barbies worden geregeld van een nieuwe coupe voorzien. De volgende stap, de kappersopleiding, was vanzelfsprekend. “Toen ik nog op de kappersopleiding zat, wist ik eigenlijk al dat ik een grote zaak wilde openen., waar je van alles kon laten doen. Je haar, gezicht, nagels. En nu 8 jaar later is deze droom behoorlijk werkelijkheid geworden. Ik weet dat mijn oma, van wie ik het vak heb overgenomen, ontzettend trots op mij is daar boven.”

Vanwege haar interesse voor krullen en krullend haar heeft Vera zich verder gespecialiseerd. “Ik kijk heel erg naar hoe het haar krult en wat het nodig heeft aan voeding. Als krullenkapster knip ik er de juiste hoeveelheid lucht in, waardoor het bos haar nog meer tot zijn recht komt.”

Want niet alleen de juiste manier van knippen is belangrijk, de verzorging van krullend haar is net zo belangrijk. “Ik vind het belangrijk dat wanneer klanten de deur uit gaan, ze zelf aan de slag kunnen met de verzorging van hun haar. Elk haar is anders: slag heeft andere verzorging nodig dan kroeshaar. Klanten leren bij mij ook echt iets over hun eigen haar. Een pakket met de juiste producten is daarbij belangrijk en adviseer ik ze graag bij.”

Grote Klantenkring

Hoewel Vera haar eigen salon Castle of Curls pas heeft geopend, loopt de agenda al goed vol. “In het westen zitten er inmiddels heel wat goede krullenspecialisten, maar hier in het oosten zijn het er een stuk minder. Nog niet zo lang geleden ben ik naar Almelo verhuisd en toen wist ik het ‘Ik ga me specialiseren in krullen’.” Hoewel de klantenkring voornamelijk uit dames bestaat, staat de deur van Vera’s salon ook open voor heren. “En voor vrouwen die een hoofddoek dragen”, benadrukt Vera. “De kniplocatie is helemaal afgeschermd en dat maakt het ook voor deze dames mogelijk om hun krullen te laten knippen.” 

Uitbreiding

Naast het knippen van krullen kunnen klanten kiezen voor een uitgebreide behandeling. Het pand biedt namelijk ook ruimte aan twee nagelstylistes.

Een knipbeurt bij Castle of Curls gaat alleen op afspraak, op maandag, woensdag, vrijdag en bijna alle zaterdagen van de maand. Vera verwacht vanaf oktober meer dagdelen open te zijn met haar salon.

Voor meer informatie zie www.castleofcurls.nl.