Algemeen

Leerlingen Zone college verrassen De Klup Twente met een pot vol geld

ALMELO - Een grote verrassing voor De Klup Twente. Rosalie Wilmink, Tess Hoitink, Pien Koppert en Marit Jannink brachten donderdag letterlijk een bak vol geld: de nettowinst van een schoolopdracht van hen en dertig andere vierdejaars leerlingen van het Zone college (voorheen AOC Oost). Directeur Jan Anema en coördinator Jolanda Overdorp zijn er ontzettend blij mee. “We gaan het gebruiken voor ons jubileumjaar.”

Leerlingen van het Zone college krijgen wel vaker een schoolopdracht. Eind vorig jaar moesten ze hapjes maken en verkopen. Het mocht van alles zijn en de opbrengst moest naar een goed doel. Tess, Rosalie, Pien, Marit en hun klasgenoten gingen helemaal los. Er werd gekookt en gebakken dat het een deugd was. Gezonde hapjes als zelfgemaakte appelmoes en appeltaart, maar ook guilty pleasures als arretjes cake, cupcakes en bonbons.

Er werden door de leerlingen honderden en nog eens honderden hapjes gemaakt en verkocht. Hoeveel precies is niet eens bekend, maar het waren er ontzettend veel. Rosalie en Pien bijvoorbeeld maakten met z’n tweeën alleen al 80 hapjes. Alle spulletjes werden voor vriendelijke prijsjes met een smalle winstmarge verkocht. De een voor 50 cent, een ander voor een euro. 

Op voorspraak van docent Herman Scholten besloten de leerlingen dat de opbrengst van de actie naar De Klup Twente zou gaan, de stichting die zich inzet voor mensen met een beperking en andere kwetsbare mensen in Almelo en omstreken. “We vinden dat wel een heel mooi doel”, vertelde Tess bij de overhandiging van de cheque en de plastic pot met geld.

In die pot met geld trof De Klup Twente €256,60 aan. “Een prestatie van formaat, zeker als je dit allemaal verdient met dubbeltjes en 50 eurocenten”, vindt De Klup. “En voor ons een geweldige opsteker. We bestaan dit jaar 50 jaar en willen het heel graag vieren met al onze deelnemers. Daar kunnen we deze bijdrage heel erg goed voor gebruiken.”