Algemeen

Leuke kerstboomactie voor jubilerende De Klup Twente

ALMELO - Intratuin Almelo gaat een leuke actie houden voor De Klup Twente. Ze schenkt in het gouden jubileumjaar van De Klup een prachtige kerstboom vol glinsterende lichtjes en fonkelende gouden ballen. Klanten van de Intratuin kunnen ‘m helemaal vol hangen met mooie kerstballen. Vrijwilliger Tineke Schuurman hing samen met Linda Egberink de eerste kerstballen in de Klup-boom.

Bij Intratuin Almelo is de grote, jaarlijkse kerstshow helemaal klaar. Het is weer een prachtig schouwspel van mooie kerstbomen, guirlandes, grappige beesten, winterlandschappen en heel, heel veel mooie en kleurige kerstballen. Die kerstshow wordt dit jaar voor het eerst gekoppeld aan een goed doel. Intratuin klopte zelf aan bij stichting de Klup Twente, dat zorgt voor een zinvolle vrijetijdsbesteding voor meer dan duizend mensen met een beperking. Dat gouden jubileum is volgens Intratuin wel een prachtige kerstboom waard.

 

De actie werkt heel makkelijk: klanten kopen een mooie kerstbal bij Intratuin en hangen ‘m in de Klupboom die achter de kassa’s staat. Zo simpel is het. Half december wordt de boom met alle versierselen erin afgeleverd in het Meester Siebelinkhuis, waar ze een prominente plek krijgt in de grote zaal.

 

De Klup Twente is blij met de nieuwe boom, want het Meester Siebelinkhuis kan wel wat kerstversieringen gebruiken. Tot vorig jaar was er één boom voor de grote ruimte, die geschonken is door wijkcentrum ’t Veurbrook. Vorig jaar kwam er wel een prachtige aanvulling in de vorm van een heel winterwonderlandschap, dat door de jaren heen was verzameld door Marietje en Wieger Ekkel. En dan dit jaar een boom vol lichtjes en versierselen. “Hartstikke mooi”, zegt Jolanda Overdorp, “we zijn benieuwd hoe de boom er uit gaat zien en we krijgen er vast en zeker vele jaren plezier van.”

 

Foto: Vrijwilliger Tineke Schuurman hangt samen met Linda Egberink de eerste kerstballen in de Klup-boom.