Algemeen

Menzis Almelo Allee biedt cheque aan

ALMELO - Met veel enthousiame zijn de Almeloopers (Roparun-deelnemers) op 1e pinksterdag binnengehaald op de Koornmarkt. Ze hebben niet voor niets gelopen. Naast het bedrag dat de Almeloopers zelf binnen hebben gehaald voor hun goede doelen, kregen zij ook een cheque van 600 euro uitgereikt. Hans Brouwers, voorzitter van Menzis Almelo Allee, overhandigde het bedrag aan Almeloopers teamcaptain Philip Dhert. 

Brouwers laat weten dat de Almeloopers ook volgend jaar op een cheque kunnen rekenen. Een deel van de inschrijfgelden van de volwassen hardlopers die deelnemen aan de Menzis Almelo Allee is bedoeld om via de Almeloopers lokale doelen voor mensen met kanker te steunen. 
 
Dit jaar kent Menzis Almelo Allee een aantal vernieuwingen. Zo is er een uniek parcours van 10 EM (Engelse mijl) uitgezet en worden de wandelafstanden uitgebreid met een tocht van 20 km. Dit is voor de doorgewinterde wandelaars laat Astrid Vogelaar, coördinator wandelen, weten. Ook nieuw is dat alle tochten en afstanden dit jaar eindigen op het vernieuwde marktplein. Samen met partner Sportbedrijf Almelo zal het plein op 29 september omgetoverd worden tot een sportplein. Muziekoptredens van lokale artiesten, dixieband, dj en dweilorkesten zorgen voor een gezellige sfeer in de stad en op het parcours. 
 
Mis Menzis Almelo Allee niet dit jaar. U kunt zich inschrijven voor wandelen, fietsen, hardlopen, bedrijvenloop en de scholencompetitie op www.almeloallee.nl. Net als vorig jaar is deelnemen voor jeugd t/m 12 jaar gratis. Voorinschrijvingen worden dit jaar extra beloond.