Algemeen

Nog een paar klompen in de veiling als steun voor café De Stam

ALMELO - Nog geen maand na de online veiling, om café De Stam deze tijd te steunen, heeft André Tuller de bieders op zijn klompen al blij kunnen maken. Maar liefst vier paar voorzag hij van een prachtig uiterlijk, dat de winnende bieders zelf mochten kiezen.

Tuller liet vooraf al weten dat, als er genoeg geboden zou worden, hij meer dan een paar handgemaakte klompen met airbrush painting zou bewerken. “Het zijn er uiteindelijk vier geworden.

Ik draag de horeca een warm hart toe: ze zetten Almelo op de kaart en zijn vaak bereid tot leuke creatieve dingen. Deze ondernemer is er mee geholpen. En het is voor mij een mooie invulling en je maakt er andere mensen blij mee.” De vier klompen samen brachten maar liefst 550 euro in het laatje. “Alle bieders bedankt en we hopen dat deze kleine bijdrage het leed een klein beetje zal verzachten”, aldus Tuller.

Voor het airbrushen van de ‘echte mannenschoenen’, zoals Tuller ze noemt, moest hij eerst de afbeeldingen plotten, plakken en spuiten. “Je bent er zo een paar uurtjes zoet mee.” Maar het resultaat mag er zijn. André maakte twee paar ‘houten Van Bommeltjes’ met Heracles-logo, werd een paar klompen voorzien van het HobNob logo en een paar Max Verstappen.

Maar dat is nog niet alles. Komende vrijdag, 26 maart, gaat er nog een paar klompen in de veiling. Dit keer niet van de hand van André Tuller, maar van zijn leermeester Erik Velthuis. De Eefdenaar behoort met zijn kunst tot de top 25 van Europa en de Verenigde Staten. André ging twee jaren bij Erik in de leer. “Als je het dan nog niet kan, dan kan je maar beter opgeven”, grapt André. “Maar airbrushen is moeilijker dan verven. Met een kwast heb je immers contact met het oppervlak.
Bij airbrushen heb je dat niet. Wanneer je de techniek eenmaal beheerst is het ontzettend leuk om te doen.”
Velthuis biedt deze klompen aan voor een uitzonderlijke extra veiling voor café De Stam. De vlammende klompen, rechtsonder op de foto, zijn maat 43 en ze gaan naar de hoogste bieder.

Bij het ter perse gaan van deze krant was het hoogste bod 50 euro. Op deze kavel kan dus nog worden geboden. De opbrengst is voor café De Stam. Bieden kan via de facebooksite van café De Stam. De veiling wordt uiteindelijk afgetikt rond 21.00 uur in de live uitzending van StamTV. Deze is vrijdagavond te volgen via internet: twitch.tv/cafedestamtv.