Algemeen

Nomen Nescio houdt kerstpakkettenactie voor armste inwoners Almelo

ALMELO - Stichting Nomen Nescio zet zich, net als voorgaande jaren, ook de komende kerstperiode in voor een grootschalige kerstpakkettenactie voor de armste inwoners van de Almelo. De doelgroep is het één-oudergezin in Almelo, waarvan de ouder al langer dan vier jaar in de bijstand zit. De serviceclub Nomen Nescio Almelo schenkt al sinds 1999 kerstpakketten aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. “Juist in deze moeilijke tijden van oorlog in Oekraïne en daardoor een energiecrisis hebben de al zwaar belaste gezinnen het extra moeilijk”, zegt voorzitter Gerrit van Woudenbergh.

Vrijwilligers pakken de kerstpakketten voor één-oudergezinnen die al lange tijd in de bijstand zitten in.

Stichting Nomen Nescio Almelo koestert al jaren de traditie om in de moeilijke periode van de donkere dagen voor de kerst, gezinnen die het al financieel zwaar hebben, extra te ondersteunen middels de kerstpakkettenactie. Nomen Nescio Almelo betekent ‘Ik ken de naam niet’. Deze naam is bewust gekozen omdat de stichting in de anonimiteit wil werken voor de inwoners van Almelo.

Voor en door Almeloërs

De gezinnen die een pakket ontvangen, worden door de Sociale Dienst geselecteerd. Het kerstpakket bestaat uit 30 euro aan boodschappen en een waardebon van 100 euro te besteden aan huishoudelijke artikelen bij de Hema. “Elk pakket heeft dus een waarde van 130 euro en betekent heel veel voor deze jonge gezinnen.”

Vorig jaar zijn er meer dan 300 pakketten uitgedeeld door betrokkenen van alle serviceclubs uit Almelo en ook dit jaar is de verwachting onveranderd.

De organisatie en fundraising gebeurt door Nomen Nescio Almelo. De stichting is voorafgaand aan elke kerstperiode weer op zoek naar mensen die de actie willen ondersteunen. “Deze mooie kerstactie is niet mogelijk zonder de inzet van fondsen, giften en de betrokkenheid van heel veel sponsoren. Dit blijft noodzakelijk om dit werk te continueren”, benadrukt Woudenbergh. Net als andere jaren helpen leden van de verschillende serviceclubs die actief zijn in de gemeente Almelo mee met het inpakken van de pakketten.

Hele jaar actief

De betrokken vrijwilligers van Nomen Nescio staan naast deze kerstactie ook de rest van het jaar bijstandsgezinnen, die acute hulp nodig hebben waarin niet meer door andere organisaties voorzien kan worden, zoveel mogelijk bij. “Alle activiteiten van onze organisatie zijn niet mogelijk zonder de inzet van fondsen, giften en de betrokkenheid van sponsoren.” Wie een donatie wil doen of Nomen Nescio op een andere manier wil bijstaan, kan zich melden via: www.nomennescioalmelo.nl.