Algemeen

Open Huis Hospice Leendert Vriel Almelo

ALMELO -  Op zaterdag 29 april houdt Hospice Leendert Vriel Open Huis van 11.00 tot 14.00 uur. Aan de Brouwerijstraat 1 in Almelo (de Koppel) hebben ze een viertal appartementen waar ze hospice kamers van hebben gemaakt en eentje die ze als hun gezamenlijke huiskamer hebben ingericht. Wilt u de huiselijke sfeer eens een keertje komen proeven? Wilt u informatie omdat u wellicht voor de toekomst aan een opname zit te denken? Of wilt u werken als vrijwilliger bij het hospice?  Dan bent u van harte welkom. Geheel vrijblijvend en de koffie staat klaar.

In het hospice kunt u gaan wonen, als de verwachting is dat uw levensverwachting korter is geworden dan drie maanden. Als het thuis om de een of andere reden niet meer gaat, is het hospice een comfortabele plek voor deze laatste levensfase.

De (geschoolde) vrijwilligers zorgen voor de nodige aandacht en steun voor de bewoner en zijn/haar dierbaren. De organisatie van Zorgaccent is dag en nacht bereikbaar voor de professionele verpleegkundige zorg.

Elk appartement bestaat uit een zit/slaapkamer met een kleine keuken en aangepaste badkamer. Naast de vier appartementen is er een huiskamer, voor de vrijwilligers en bezoekers. De bewoner heeft in principe zelf de regie over hoe hij deze laatste fase wil doorbrengen. Daarbij is er ook alle ruimte voor de mantelzorger(s) om nabij te zijn.

Soms worden mensen met spoed opgenomen, vanuit het ziekenhuis. Dat kan, als er plek is. Het komt ook voor, dat iemand er langzaam naar toe leeft, als hij weet dat hij gaat sterven. En soms gaat het gewoon niet meer in de eigen woonsituatie. Het is fijn voor de zieke en zijn familie, als je van tevoren een idee hebt, hoe zo'n hospice er uit ziet. Hoe de sfeer is en wat er mogelijk is. Maar dit Open Huis is er voor alle belangstellenden. Ook voor diegene, die interesse heeft om vrijwilliger te worden.

 

Zaterdag 29 april is de mogelijkheid om te komen kijken. Tussen 11.00 en 14.00 uur bent u welkom. U wordt in de hal bij de hoofdingang van de Koppel opgevangen door de vrijwilligers van het hospice. Zij zullen u in kleine groepjes rondleiden, informatie geven en uw vragen beantwoorden.