Algemeen

Provinciale kampioenschappen Skills Talents bij Bouwmensen Twente Almelo

ALMELO - De provinciale kampioenschappen Skills Talents worden donderdag 13 februari gehouden bij het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo. Aan de Skills Talents doen vmbo’ers mee uit het 4e leerjaar en zeer getalenteerde leerlingen uit het 3e jaar. De wedstrijden worden gehouden om het belang van vakmanschap en jonge vakmensen te benadrukken en om het beroepsonderwijs te promoten.

Dit is van groot belang, omdat er in tal van sectoren grote tekorten aan werknemers zijn. De bouw- en installatiesector bijvoorbeeld kampt al sinds jaar en dag met een grote uitstroom van oudere, ervaren beroepskrachten en te weinig nieuwe mensen. De vakwedstrijden zijn daarom ook een plek geworden voor het bedrijfsleven om nieuwe veelbelovende werknemers ‘te spotten’.

 

Voor de provinciale wedstrijden Skills Talents in Almelo hebben zich teams van acht scholengemeenschappen uit Overijssel geplaatst. Almelo is ‘grootleverancier’ met teams van Het Noordik, het Erasmus en het Pius X College. Andere regionale teams komen van CSG Reggesteyn uit Nijverdal, het Bonhoeffer college uit Enschede, het CT Stork College uit Hengelo, het Etty Hillesum lyceum uit Deventer en het Jacobus Fruytier uit Rijssen. De teams komen uit in de categorieën Bouw Wonen en Interieur en Produceren, Installeren en Energie.

 

Tijdens de wedstrijden krijgen teams van drie leerlingen een opdracht die ze gezamenlijk moeten uitvoeren. Een geoefende jury beoordeelt de manier van werken en het eindresultaat. De winnaars worden ’s avonds om 18.30 uur bekend gemaakt. De twee beste teams uit beide categorieën mogen in maart meedoen aan Skills Talents, the finals, de grote landelijke finale in het WTC in Leeuwarden.

 

Foto:

Jongeren die een bouwopleiding volgen nemen het tegen elkaar op tijdens de Skills Talents.