Algemeen

Schenking voor techniekworkshops en Never2bealone

ALMELO - Never2bealone groeit als kool. De organisatie die de Almelose Demi Blaauw uit de grond stampte nadat haar noodkreet over eenzaamheid ‘viral’ ging, telt inmiddels honderden aanhangers. Tot nu toe hield de oprichtster met spaartegoeden haar eigen broek op, maar nu krijgt ze hulp van het Roggekamp Peitsch Fonds. Dat heeft grote sympathie voor de bestrijding van eenzaamheid onder jongeren en financiert daarom de promotie van Never2bealone, alsook bijeenkomsten die in Almelo worden gehouden.

Never2bealone is één van de zes organisaties waar het Roggekamp Peitsch Fonds geld deze zomer geld voor vrijmaakt. Never2bealone ontvangt €1990 euro. Het opleidingsbedrijf voor de bouw, Bouwmensen Twente, kan rekenen op een bijdrage van €2800 voor de organisatie en uitvoering van Kidsclinics. Dat zijn techniekworkshops voor alle kinderen uit de groepen zeven en acht van basisscholen. Door de Kidsclinics ontdekken kinderen hoe breed en interessant techniek is. Voor de workshops kunnen alle basisscholen zich aanmelden, de clinics worden in de loop van het schooljaar 2020-2021 gegeven.

Zorggoed de Zegger vroeg het Roggekamp Peitsch Fonds een bescheiden bijdrage van €535 voor aanschaf van spelmateriaal voor haar jonge cliënten. Ook die aanvraag is gehonoreerd. Verder stelt het RP Fonds zich garant voor een bedrag van €1500 voor de organisatie van een framevoetbaltoernooi in Almelo.

De grootste bijdrage van het Almelose kinderfonds gaat dit keer naar de Voedselbank Almelo. Die kan een bedrag van om en nabij €4500 tegemoetzien voor een extraatje met Sinterklaas voor gezinnen met kinderen. Het fonds betaalt €20 per kind en houdt rekening met tussen de 230 en 250 kinderen.

Vakantieopvang
Tot slot kan ook De Klup Twente rekenen op hulp van het Roggekamp Peitsch Fonds. Dat draagt dit jaar €2500 bij in de kosten voor de vakantiedagopvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Nu de gebruikelijke excursies tijdens die opvangweken in verband met de Corona epidemie geen doorgang kunnen vinden, mag De Klup de bijdrage van het RP fonds onder meer benutten voor coronaproof bioscoopbezoek, een optreden in of bij het Meester Siebelinkhuis, een roofvogelshow en drinken voor de kinderen en de vrijwilligers die helpen.

Tijdens de zomervergadering is ook gesproken over de subsidieaanvraag van de nieuwe stichting De Horst, die het oude scoutinggebouw de Horst in het Nijrees een nieuwe toekomst wil geven en geschikt wil maken voor verschillende gebruikers. De plannen zijn spectaculair. De Horst vraagt een garantstelling van €10.000 het RP Fonds. Dat is bereid die garantie af te geven, op voorwaarde dat ook andere fondsen en partijen bijdragen in de kosten voor de verbouwing.

De nieuwe call van het Roggekamp Peitsch Fonds is geopend. De aanvragen kunnen uitsluitend worden ingediend via de website www.rpfonds.nl. Besluiten over de aanvragen worden medio september genomen. Het Roggekamp Peitsch Fonds financiert uitsluitend projecten die ten goede komen aan kinderen in Almelo.