Algemeen

Sjors Sportief en Sjors Creatief lanceren nieuwe boekjes in Almelo

ALMELO -Het eerste Sjors Sportief/Creatief boekje is uitgereikt aan Summer van RKBS De Compaan locatie De Kolibrie. Summer heeft dit voorjaar de tekenwedstrijd gewonnen en haar tekening staat op de voorkant van de boekjes die alle basisschoolleerlingen in de gemeente Almelo ontvangen. Een mooie link naar de Nationale Sportweek die afgelopen week is gestart en waar (gratis) kennismaken met sport ook centraal staat.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Almelo ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past.

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Femke Keupink, manager Sport & Gezondheid bij Sportbedrijf Almelo: “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor alle basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Uitreiking eerste boekje

In de zomer is er een kleurwedstrijd georganiseerd, de winnaar kreeg naast een leuke prijs ook de eer om de tekening op de voorkant van de boekjes te krijgen. Wethouder gezondheid, Eugène van Mierlo, overhandigde samen met Sjors het allereerste Sjors Sportief/Creatief boekje aan Summer.

Deze week ontvangen alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Almelo op school het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim veertig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het derde jaar op een rij dat de gemeente Almelo het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt. Inschrijven voor de activiteiten kan via www.actiefalmelo.nl.

Nationale Sportweek

De overhandiging vond plaats midden in de Nationale Sportweek, waar tot en met zondag 25 september de sportclubs en het Sportbedrijf in heel Almelo activiteiten organiseren om kennis te laten maken met sport en bewegen. “Juist nu is dat belangrijk. De sportdeelname is namelijk als gevolg van corona drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau”, weet Femke Keupink, manager Sport & Gezondheid bij Sportbedrijf Almelo. Alle activiteiten zijn gratis en zijn te vinden op www.actiefalmelo.nl.