Algemeen

Stadhuis, Wijkteams en Werkplein alleen op afspraak geopend vanwege coronavirus

Het kabinet kwam zondag 15 maart met aanvullende maatregelen om het coronavirus aan te pakken. Burgemeester Arjen Gerritsen: “Ik vraag ieders begrip, geduld en medewerking. Door nu rustig, flexibel en solidair te zijn kunnen we het coronavirus sámen indammen.” Vanwege de nieuwe maatregelen zijn het stadhuis, de Wijkteams en het Werkplein vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april alleen nog op afspraak geopend.

Het streven van de gemeente is om de dienstverlening zoveel als mogelijk door te laten gaan. Inwoners en ondernemers wordt evenwel gevraagd daar waar mogelijk een bezoek aan het stadhuis, Wijkteam of Werkplein uit te stellen. Heel veel producten en diensten kunnen inwoners bovendien online afhandelen via www.almelo.nl. Is een bezoek aan het stadhuis toch noodzakelijk dan kan daarvoor online of telefonisch een afspraak worden gemaakt via afspraken.almelo.nl. Het stadhuis, de Wijkteams en het Werkplein zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via (0546) 54 11 11. Inwoners met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts wordt dringend geadviseerd hun bezoek uit te stellen.

Dienstverlening
De gemeente komt tegemoet aan de oproep van het kabinet zo veel mogelijk thuis te werken om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat de ambtelijke organisatie in het stadhuis met een minimale bezetting werkt. Dit kan betekenen dat de afhandeling van bepaalde aanvragen langer duurt dan normaal of dat de wachttijden aan de telefoon oplopen.

Wijkteams
Medewerkers van de Wijkteams gaan vanaf maandag 16 maart niet meer op huisbezoek en zetten zij deze bezoeken om naar belafspraken. In geval van crisissituaties of als de veiligheid in het geding is, pakt de gemeente de melding vanzelfsprekend op.

Vragen van ondernemers over het coronavirus
Ondernemers in Almelo die de gevolgen ondervinden van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie en hulp. De website van de Rijksoverheid over ondernemen en het coronavirus geeft informatie over onder meer werktijdverkorting, bijstand voor zelfstandigen of verlaging van de voorlopige inkomsten- of vennootschapsaanslag. Zie: https://ondernemersplein.kvk.nl/het-coronavirus-en-ondernemen-een-wegwijzer/, www.rijksoverheid.nl of www.rivm.nl. Daar staan ook heel veel vragen en antwoorden over het coronavirus en de maatregelen.