Algemeen

Tour de Erasmus

ALMELO - Een kerstbrunch, een glaasje alcoholvrije bubbels en smakelijke gerechtjes… in kleine groepen weliswaar, maar toch samen. In combinatie met kerstmuziek, foute kersttruien en een photobooth waren dit de ingrediënten voor een hoop lol. 

Zo hadden personeel en leerlingen van het praktijkonderwijs van Het Erasmus het jaar feestelijk willen afsluiten. De boodschappen waren gedaan, het servies was gepoetst en de school van boven tot onder in kerssfeer gebracht.

Echter, de laatste persconferentie van het kabinet gooide net als in heel Nederland ook op het pro roet in het eten. Een online vergadering volgde. Wat nu? “Laten we onze leerlingen persoonlijk benaderen en ze allemaal iets moois meegeven voor de kerstvakantie.” Maar hoe? “Een tour door Almelo en omstreken en bij elke leerling aanbellen, dat is de oplossing.”

Zo bundelde het team van Het Erasmus pro de krachten en zijn ze er allemaal voor gegaan. Want als praktijkonderwijs moet je toch als geen ander in praktische oplossingen kunnen denken. En zo doorkruisten de mentoren en docenten op 22 en 23 december jl. Almelo en omstreken, sommige zelfs verkleed als kerstengel of kerstman. In twee dagen tijd bezorgden ze 168 pakketjes met daarin kersstollen en een persoonlijke boodschap voor alle leerlingen. Een waardevol begin van de kerstvakantie in deze rare 'coronatijden'.