Boxspring slaapcomfort

Algemeen

TTO-leerlingen werken samen in ‘houses’

ALMELO - Als je kiest voor tweetalig onderwijs (TTO) op het Pius X College, ben je meteen onderdeel van een grotere groep. TTO-leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 vormen sinds kort namelijk samen verschillende ‘houses’. In dit interview legt TTO-coördinator Terana van Haren uit hoe dat werkt.

Onderlinge samenhang vergroten “Het doet al snel denken aan de houses van Harry Potter. En dan hebben we onlangs ook nog zwerkbal gespeeld met zijn allen ... Er zijn meerdere TTO-scholen die al met deze houses werken en dat bevalt ze goed. Daarom hebben wij besloten om vanaf dit leerjaar ook alle leerlingen van TTO bij elkaar in te delen in groepen. Elk house bestaat uit ongeveer twaalf leerlingen. Samen voeren zij verschillende opdrachten uit om punten te verdienen en om de onderlinge samenhang te vergroten.”

 

Vijf houses

“De eerste opdracht was creatief: het ontwerpen van een vlag en bedenken van een lied voor hun house. Er zijn vijf houses: England, USA, South Africa, Scotland en Australia. Voor de leerlingen uit de eerste klas is het fijn om te weten dat ze ook kunnen samenwerken met leerlingen uit klas twee en drie. We stimuleren ook dat ze zelf met ideeën voor opdrachten komen. Die eigen inbreng vinden we belangrijk.”

 

Eerste prijs: een gezamenlijk uitje

“Van sportopdrachten tot het behalen van hoge cijfers voor toetsen, op allerlei manieren zijn punten te verdienen. Het house dat de eerste prijs aan het eind van het schooljaar wint met het hoogste aantal punten wint een leuk uitje.”

 

Informatieavond

Het Pius X College, locatie Aalderinkshoek (havo/vwo), houdt een informatieavond op dinsdag 3 november (19.00 en 20.30 uur). De bijeenkomst is zowel fysiek als online te volgen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website: www.piusx.nl.