Algemeen

Vervolg Fotowedstrijd van Almelo Promotie en de gemeente Almelo
Winnende foto’s komen op panden in de binnenstad

ALMELO - Na de succesvolle fotowedstrijd die vorig jaar digitaal plaatsvond op met name socialmediakanalen van gemeente Almelo en Uit in Almelo, wordt het tijd voor een nieuwe fotowedstrijd. De mooiste foto’s worden op leegstaande panden in de binnenstad geplakt. Een foto uit de fotowedstrijd van 2020 is al geplaatst op een pand in Grotestraat Zuid. Wil je jouw foto ook zien op een pand in Almelo? Doe dan mee aan de fotowedstrijd! 

Onderdeel van andere activiteiten

Om de stijgende lijn weer op te pakken na corona zijn er een aantal activiteiten in de stad georganiseerd door Almelo Promotie, gemeente Almelo en verschillende partijen in de binnenstad. Zo houden we de binnenstad aantrekkelijk en bruisend voor bezoekers en inwoners.

Denk hierbij aan de Welcome People als ambassadeurs in de binnenstad met een nieuwe Cityguide, een 'Fotoboot' in het Huis van Katoen en Nu met een herkenbaar Almeloos tafereel. Ook de verschillende pop-ups zoals in de Kerkstraat en Grotestraat dragen bij aan de levendigheid van de binnenstad. Deze pop-ups zijn allemaal herkenbaar aan een opvallende bestickering. Ook panden waar geen pop-up in komt, krijgen een bijzondere bestickering; een foto uit de fotowedstrijd.

Liefde voor de stad

‘”Bij de fotowedstrijd vorig jaar zagen we enorm veel liefde voor de stad in de inzendingen. Het logische vervolg leek het ons leuk om die liefde ook in de stad zelf, dus buiten, te laten zien. Dat doen we door foto's te vragen die laten zien waarom jij zo van Almelo houdt!”, aldus Petra Dijkstra van Almelo Promotie. “Die plek kan overal zijn, maar ook een persoon, zoals die lieve basisschooljuf. Het kan een tribune van Heracles zijn, maar ook kinderen die spelen bij de ‘bedriegertjes’ op het Marktplein. De prijs van deze fotowedstrijd is  jouw foto die groot in de stad en omgeving te zien is. De panden die nu nog leeg staan worden als eerste beplakt met een winnende foto. Om je een idee te geven hoe het eruit ziet, kun je naar Grotestraat 180 wandelen.”

Stuur je foto in via Almeloverrast.nl

De foto’s kun je via almeloverrast.nl insturen.. Daar vertel je ook het verhaal achter de foto.Deelname staat open voor iedereen, óók als je niet in Almelo woont. De foto moet minimaal1 MB zijn.

Voor de nazomer en het najaar zijn er nog meer verrassende activiteiten gepland, houd onze social media @uitinalmelo op Facebook en Instagram in de gaten!