Algemeen

Werkbezoek gemeenteraad aan Indië-terrein

ALMELO - De wijk Indië, vernoemd naar het voormalige fabrieksterrein van Koninklijke Ten Cate in Almelo, krijgt steeds meer vorm. Waar vroeger katoen werd gemaakt en verscheept naar Indië, ontstaat een hele nieuwe, levendige wijk. De gemeenteraad van Almelo heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan het Indië-terrein.

In het Stadslab, waar al vele activiteiten worden georganiseerd, kwam een kleine groep genodigden bijeen voor een presentatie over de ontwikkelingen op het terrein. Negentien jaar geleden werd de grond aangekocht, in 2014 werd gestart met de eerste woningbouw. Er zullen maximaal 600 woningen verrijzen op het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate. Een kwart van de grond, zo’n 40.000 vierkante meter, blijft bedrijfsterrein.

Bij de ontwikkeling van het terrein wordt getracht oude historie zoveel mogelijk te bewaren; zoals het watertorentje en de buitenmuren van de spoelerij. De stoftoren is verkocht en wordt ontwikkeld, de watertoren is eveneens verkocht en zal worden opgeknapt.

Ook het water, waar Almelo rijk aan is, wordt zo goed mogelijk benut in de nieuwe wijk. Vanaf het Stadslab is het al enkele jaren mogelijk om te suppen; staand op een speciaal sup-board al peddelend het water en de omgeving verkennen.

Het houten pontje bij het strand op het Indië-terrein is sinds vorige week weer terug. Het was deze zomer kapot gegaan door het veelvuldige gebruik door kinderen. Leden van de gemeenteraad hebben zaterdag hun mouwen opgestroopt en het pontje uitgetest.

De recreatieve functie die het water nu in Indië heeft, zal alleen maar toenemen als er straks een doorbraak wordt gemaakt naar de oude haven in Almelo.

Wie meer informatie wil over de koop van een van de woningen op het Indië-terrein, kan het beste kijken op www.indie.nl.