Algemeen

Weusthuis Makelaardij komende jaren ambassadeur van Noaberfest

ALMELO - Noaberfest begint in de regio meer naam te maken. Een festival op diverse plekken in en rond Almelo en het naburige platteland in de gemeente Tubbergen. Al bij de eerste editie waren bezoekers bij Noaberfest erg enthousiast, maar door het coronavirus kon het vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is ‘het leukste festival tussen stad en ommeland’ in het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 september. Met vele, compacte optredens vaak op niet alledaagse plekken. Aan de hand van diverse routes kun je zelfs op achttien locaties een voorstelling bijwonen. Zie voor meer informatie www.noaberfest.nl.

Op de foto links Luc Weusthuis en rechts Joris Kemps.

De bijzondere opzet van het festival sloeg ook aan bij Luc Weusthuis, directeur van de gelijknamige makelaardij. “Noaberfest verbindt niet alleen de stad Almelo en haar ommeland, maar ook op een toegankelijke wijze de mensen die in deze streek wonen. 

Het lijkt wel een beetje op Kaft voor een paar jaar geleden, waar Jos van Beem ook de creatieve man was, en dat sprak ons toen al erg aan”, aldus Luc Weusthuis. “Bovendien biedt zo’n evenement als Noaberfest ons een originele gelegenheid om onze werkzaamheden in de regio verder te profileren.”

Noaberfest wordt georganiseerd door Theater Hof 88 in Almelo. “Als theater wil je graag op cultuurgebied nieuwe initiatieven ontwikkelen”, vertelt directeur Joris Kemps. “En wat betreft Noaberfest doen we dat in nauwe samenwerking met cultuurorganisator Jos van Beem.

Toen we bij de eerste editie al zagen hoe enthousiast het publiek reageerde, wilden we dan ook graag dit cultuurevent verder uitbouwen. En dan is het extra fijn dat een bedrijf als Weusthuis Makelaardij het festival drie jaar wil ondersteunen. Juist ook omdat zij in de gehele regio vestigingen heeft. 

Als organisatie zijn we dan ook bijzonder blij dat Weusthuis Makelaardij de komende jaren ambassadeur van Noaberfest wil zijn!”

 

Op de foto links Luc Weusthuis en rechts Joris Kemps.