Algemeen

Wie heeft boerderijhond Benthe gezien?

GEESTEREN - Aan de Broekbeekweg in Geesteren woont boer Jan. Jan is een bijzonder baasje, hij neemt namelijk honden aan waarvan het eerste huisadres niet goed is. Daarnaast is Jan erg betrokken bij de gemeenschap door o.a. zijn inzet voor diverse muziekbands en andere verenigingen die in de regio hun onderkomen hebben. Deze keer heeft Jan de hulp van de gemeenschap nodig. Zijn boerderijhond Benthe is namelijk zoek geraakt.

Zondag 25 juli was Benthe in de omgeving van haar huis aan de Broekbeekweg in Geesteren op onderzoek uit. Door het onweer is ze helaas de weg kwijtgeraakt en aan de verkeerde kant van het maïsveld terecht gekomen. Vervolgens is Benthe van de Weitemandslanden naar Almelo gegaan. Hier is ze eerst in de buurt van de Haghoek geweest om vervolgens naar deAalderinkshoek te gaan. Daar is ze paar keer gesignaleerd in de buurt van de Karelia Flat.

Daarna is ze in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het laatst gezien in de buurt van de Janninksweg in Hoge Hexel. Hierna zijn er geen zichtmeldingen meer geweest.

Momenteel is Benthe in overlevingsmodus dus als je haar ziet rustig praten, haar naam roepen en eventueel ook de naam van haar broer Max. Ze is te herkennen aan de zwarte punt op haar staart. Benthe is gechipt. Aangezien boer Jan niet zo van het internet of smartphones is kunnen mensen die Benthe hebben gezien bellen of een bericht sturen naar de vriend van Jan, Johan Webbink, tel. 06-30497505, of diens vriendin, 06-37355163.