Algemeen

Winnaar beste auditie JeugdKunstAcademie

ALMELO - Julian van Well (12) heeft de prijs voor de beste auditie van de JeugdKunstAcademie gewonnen. Julian zit al drie jaar bij de JeugdKunstAcademie, volgend jaar gaat hij naar de jongerengroep. 

De jury over de prijswinnaar: “Julian heeft een mooie ontwikkeling laten zien de afgelopen jaren, waarbij zijn kunstenaarsinstelling opvalt. Hij heeft een onderzoekende werkhouding en hij experimenteert met materialen. De afgelopen jaren heeft hij zijn gekko veelvuldig geportretteerd. Het is leuk om te zien hoe hij een handschrift ontwikkelt. We zijn dan ook blij dat hij deze ontwikkeling doorzet in de jongerengroep.”
 
Julian mocht de prijs afgelopen zaterdag in ontvangst nemen in de pop-up store Two Sisters. In de pop-up store is werk van verschillende artiesten te zien, waaronder ook leden van de JeugdKunstAcademie. De prijs bestaat uit een mooie bokaal en een korting van € 100,- op het cursusgeld.
 
De prijs voor de beste auditie werd dit jaar in het leven geroepen. De JeugdKunstAcademie is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar die helemaal voor kunst gaan. Een jaarcursus heeft zes modules van vijf lessen, allemaal met een eigen inhoud. Komend schooljaar komen bijvoorbeeld modules Crossmedia Design, Sculpture en Moving Images aan bod. Denk daarbij aan toffe onderwerpen als videokunst, gipssculptuur, glaskunst, streetart en webdesign. Om te worden toegelaten moet je auditie doen. Ook bestaande leden kunnen elk jaar auditie doen om hun voortgang te meten.