Boxspring slaapcomfort

Algemeen

Winnaar hartjeswedstrijd van Stadsmuseum Almelo krijgt hart van marsepein

ALMELO - Ginny Warnaar uit Almelo is de enige bezoeker van de expositie 'Almelo 75 jaar vrij' die het juiste aantal harten telde dat kunstenaar Randy van Lingen in zijn 'Love Gun' had verstopt. Ginny Warnaar, die verbonden is aan fysiotherapiepraktijk De Graven Esch, telde 68 harten en kreeg woensdag 4 november van het Stadsmuseum vier marsepeinen harten, twee entreekaarten en van de kunstenaar een metalen roos met hartjes.

De Love Gun is een metalen mitrailleur vol harten en hartjes, en symboliseert daarmee zowel liefde als agressie. Het wapen maakte deel uit van de expositie over de bevrijding van Almelo, die in de zomer in het Stadsmuseum Almelo te zien was. Directeur Sigrid Ivo ontving Warnaar in de werkplaats van de kunstenaar. Ginny Warnaar heeft de harten een paar keer moeten tellen. Ze is helemaal weg van het kunstwerk juist omdat het benadrukt dat je met liefde de kans op oorlog verkleint. Ze vindt het jammer als het Stadsmuseum vanwege de bezuiniging zou moeten sluiten, omdat het enige museum in Almelo belangrijk is voor bezoek door scholen en om kinderen kennis te laten maken met geschiedenis.

 

Op dit moment heeft het Stadsmuseum naast de vaste expositie over onder meer Almelo’s textielverleden een tentoonstelling over Barbie, die intussen al door bijna tweeduizend mensen bezocht is. De historie van deze in 1959 'geboren' pop komt aan bod, plus een overzicht van de mode-ontwikkeling door de jaren heen. De expositie loopt tot en met 31 januari 2021 en is te bezoeken op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdelijk gesloten In verband met de aangescherpte maatregelen is het Stadsmuseum t/m 18 november tijdelijk gesloten. Vanaf 19 november bent u weer van harte welkom.

Foto's:

Prijsuitreiking Harten Love Gun: Winnaar Ginny Warnaar (rechts) krijgt uit handen van directeur Sigrid Ivo (midden) vier marsepeinen harten en twee entreekaarten, en van kunstenaar Randy van Lingen (links) een metalen roos met hartjes.

 

Prijsuitreiking Harten Love Gun Winnaar Ginny Warnaar krijgt van kunstenaar Randy van Lingen een metalen roos van hartjes.

 

Prijsuitreiking Harten Love Gun Winnaar Ginny Warnaar van hartjeswedstrijd van Stadsmuseum Almelo krijgt hartjes van marsepein.