Algemeen

Yannic Husers wint flink wat geld bij Vier is te veel

ALMELO - Almeloër Yannic Husers (27) heeft samen met tegenspeelster Lidewij de pot van 31.760 euro weten te bemachtigen van het spelprogramma Vier is te veel. Samen met vrienden bekeek hij zijn aflevering in Proeflokaal België. Uiteraard wist hij hoe het ging aflopen en stond de champagne koud. 

Yannic Husers wint de finale bij Vier is te veel. foto: screenshot Kijk.nl.

“Het is allemaal wel een beetje anders gelopen”, zegt Yannic. “Na twee afleveringen is de show van de buis gehaald wegens te weinig kijkers.” De overige afleveringen werden wekelijks online gezet.

De 27-jarige Pabo-student meldde zich begin dit jaar aan voor het nieuwe televisieprogramma aan en kwam door de screening. “Volgens mij hadden zo’n duizend studenten zich aangemeld.” Yannic behoorde tot de laatste 24 kandidaten die uiteindelijk het spelprogramma mochten spelen.

In de kennisquiz Vier is te veel nemen elke week vier het tegen elkaar op, onder leiding van presentator Sander Lantinga. Twee studenten spelen samen de finale. Naast Yannic doen in deze aflevering ook Liedewij (26), psychologiestudent Alec (19) en Chantelle (21, Technische bedrijfskunde) mee. De vier moeten elkaar overtuigen om zo het meeste geld te verdienen voor de pot.

Ezelsbruggetjes

In die finalepot zat dit keer 31.760 euro. Mede dankzij Husers, die naast Pabo-student ook onderwijsassistent bij basisschool De Bonkelaar is. Verder is hij een groot liefhebber van schaken en is hij quizmaster van de pubquizzen bij Proeflokaal België en The Shamrock.

Al ging het bij de eerste vraag ‘Wat is het eerste station dat je tegenkomt na start op een standaard monopoly?’ mis. Alle vier studenten gaven het verkeerde antwoord.

De algemene kennis van Yannic kwam goed van pas. Op de vraag ‘Welke planeet staat het dichtst bij de zon?’ deelt Yannic zijn geleerde ezelsbruggetje ‘Moeder vroeg aan mijn juf, schieten ufo’s naast planeten’. Presentator Sander Lantinga is verrast en vraagt of Husers nog meer ezelsbruggetjes kent.

Lantinga neemt Husers ook graag op de hak, tijdens een van de vele discussies tussen de studenten. “Ik snap dat jij zo lang over je studie doet”, zegt de presentator tegen Yannic na het zoveelste overleg. 

Ook werd geregeld de nadruk gelegd op Yannics studieschuld, van 92.000 euro. “Het werd wel heel erg aangedikt, ja. Ik ben een paar keer van studierichting veranderd. Maar ik ben ook van het laatste jaar van het oude studiefinancieringsstelsel. Dus na het behalen van mijn diploma wordt een groot deel een gift.”

Geen risico’s

Uiteindelijk weet de Almelose student wel de finale te bereiken, samen met Lidewij. Ze krijgen veertien antwoorden voorgeschoteld, als antwoord op de vraag ‘Welke bekende merken hebben een dier in het huidige logo?’. Ook nu worden er geen overhaaste beslissingen genomen. “Ik had een hele theorie, maar durfde het niet aan. Ik wilde voorkomen dat we met lege handen naar huis zouden gaan. Na drie finalerondes was ik al heel content wat we bij elkaar hadden gespeeld.”

Het duo durft na vier keer een goed tweetal antwoorden te hebben gegeven niet de laatste gok te wagen, die hun kans geeft om de volledige pot van 31.760 euro mee naar huis te nemen. Yannic: “Ik ben tevreden met wat we nu hebben en ik durf het risico niet te nemen. Als ik dit verspeel, dan vergeef ik het mezelf nooit.”

En wat Yannic met het gewonnen bedrag van 15.880 euro gaat doen? “Als eerste heb ik een, welverdiende, vakantie geboekt. Ik had het voornemen een auto te kopen. Maar alles is nu zo afgrijselijk duur. En het laatste jaar studie zal er ook nog het een en ander bekostigd moeten worden. De rentes gaan omhoog, dus het is een goede tijd om te gaan sparen. Ik heb nog nooit zoveel geld gehad.”