Sport & Vrije tijd

10 Engelse Mijlen tijdens Menzis Almelo Allee 2019

ALMELO - Dit jaar verruild Menzis Almelo Allee de halve marthon van 21,1 km voor 10 Engelse Mijlen. “Veel lopers van de 10 km vinden de halve marathon te ver, maar willen wel een uitdaging”, zegt Herbert Halfman, organisator van het onderdeel hardlopen tijdens Menzis Almelo Allee op 29 september. “Daarnaast zien we al jaren dat er een beperkt aantal deelnemers is op de 21,1 km.”

Menzis Almelo Allee kiest daarom voor een tussenafstand van 10 Engelse Mijlen (EM), oftewel 16,09 km, en hoopt daarmee een groter publiek aan te spreken. “Bovendien klinkt de 10 mijl van Almelo wel stoer en bijzonder”,  vindt voorzitter Hans Brouwers. Ook krijgt de 10 EM een eigen parcours en lopen de deelnemers één rondje van 16,09 km. De afstanden van 5 km en 10 km blijven ongewijzigd op het programma staan.  

Startlocatie is dit jaar voor het eerst in het Rogmanspark en de finish op het vernieuwde marktplein, waar ook dit jaar de Sportmarkt weer zal plaatsvinden. De organisatoren verwachten dat vanwege vernieuwingen, de groeiende bekendheid en reputatie, door de animo van scholen om met hun scholieren (basis en voortgezet onderwijs) te strijden om de Ben Hulshof Scholenbokaal, de interesse van bedrijven en hardlopers toeneemt. Hiermee verwachten zij dat het aantal hardlopers dit jaar voor het eerst de 1000 zal gaan overstijgen.
 
De voorinschrijving via www.almeloallee.nl duurt t/m 26 september. Lees alles over Menzis Almelo Allee op www.almeloallee.nl.