Sport & Vrije tijd

Almelose Faye Hardon scoort landelijk

ALMELO - Tijdens het Nationale Jeugdmeerkamp van atletiekvereniging de Spartaan te Lisse heeft Faye Hardon zich na de corona-stilstand eens echt kunnen meten met de nationale top. Ze won met een sterke 600 (1.52) het brons en kon vooral terugkijken op een stabiele meerkamp waarbij het hordenlopen en speer goed waren en met kogelstoten (10.86m) echt punten werd gepakt. Op haar favoriete onderdeel het hoogspringen (persoonlijk record van 1.50) moest de jonge Almelose iets laten liggen met 1.42 en vooral bij het verspringen op de tweede dag werd het even spannend qua uitkomen op de balk maar uiteindelijk was er de podiumplek in dit sterke veld.

Faye komt uit in de ‘onder 14’ categorie en gaat naar het Noordik waar ze als LOOT leerlinge (landelijk orgaan ontwikkeling topspport) de ruimte krijgt om haar opleiding te combineren met de vier trainingen per week bij RTC Atletiek Oost te Enschede.

Grote zus Joan doorloopt al iets langer hetzelfde school/trainingstraject en scoorde bij de meiden onder 16 met winst op het verspringen (4.90) en liep een sterk record op de 150m (19.82s). Plus een voor haar iets mindere 12.52 op de 80m horden waren dit voldoende punten om hoog in het klassement mee te draaien. Uiteindelijk kwam Joan door mindere prestatie bij de twee werponderdelen (kogel en speer) tekort voor het podium.

Eind augustus en begin september zullen de zussen meedoen aan de Nationale Kampioenschappen op hun favoriete onderdelen.