Sport & Vrije tijd

Almelose Julia van der Meulen derde op het NK Mountainbiken XCO in Spaarnwoude

ALMELO - Het bestaande MTB parcours rond de skihal SnowWorld in Spaarnwoude was goed onder handen genomen.  Afdalingen met flow op het BikePark, een aantal pittige klimmen, diverse drops, aantrekkelijk sprongen en de beroemde lange rockgarden ‘de muur ’maakten het parcours NK waardig. De 16-jarige Julia van der Meulen uit Almelo, fietsend voor het Zwiep Fietsen XLC Offroad team en lid van AWV de Zwaluwen, mocht starten bij de junioren (U19).

Het afgelopen seizoen ging voor Julia niet naar wens. Na een pauze van het fietsen en twee weken voor het NK een positieve coronatest was de vorm dus ver te zoeken. Toch was Julia er weer bij op zondag 24 juli jl. Tijdens de parcoursverkenning op zaterdag was ze erg enthousiast over de ronde.

Gelukkig mocht Julia zondag om half elf starten en was het nog niet super warm. Julia ging direct na de start het veld in rond de vierde plek en ze kon na ruim een half uur in de derde ronde een plekje opschuiven. Ze heeft technisch goed kunnen rijden en was de hele race scherp en geconcentreerd. Dit zorgde ervoor dat Julia het tempo vast kon houden en als derde over de finishlijn kwam. Met de tegenslagen van dit seizoen was ze zichtbaar blij met dit resultaat.