Sport & Vrije tijd

Banenzwemmen ook in het
binnenbad weer mogelijk

ALMELO - Vanaf woensdag 19 mei a.s. worden de coronaregels voor de zwembaden iets versoepeld; banenzwemmen in het binnenbad is dan ook toegestaan!

Banenzwemmen in binnen- of buitenbad Voor banenzwemmen in het binnen- of buitenbad is vooraf online inschrijven verplicht via www.sportbedrijfalmelo.nl. Een tijdsblok duurt 45 minuten en per tijdsblok worden er 30 personen per bad toegelaten. Alleen de wedstrijdbaden zijn geopend, de half diepe baden blijven vooralsnog gesloten. De toegang voor alle zwembaden is via de hoofdingang, de deur gaat 5 minuten voor aanvang van het tijdsblok open en sluit 10 minuten na de start van een tijdsblok.

Abonnementen en 10 badenkaarten weer geldig

Vanaf 19 mei 2021 is het weer mogelijk te reserveren met een abonnement of een 10 badenkaart. De geldigheid van deze kaarten wordt verlengd met de periode dat het zwembad gesloten was. Om bron- en contactonderzoek mogelijk te maken, is het alleen mogelijk voor jezelf een tijdsblok te reserveren. 10 badenkaarten zijn daardoor niet door meerdere personen te gebruiken. Voor het reserveren met een abonnement of 10 badenkaart zijn inloggegevens voor de webshop benodigd. Indien je nog geen inloggegevens hebt, neem dan contact op met de receptie van Het Sportpark via hetsportpark@sportbedrijfalmelo.nl.

Looproutes en omkleden

•Draag bij aankomst alvast de zwemkleding onder de gewone kleding. •Volg, na het passeren van de toegangspoortjes in de hal, de pijlen naar het binnenbad of het buitenbad. Beantwoord daar de vragen op de gezondheidscheck poster. •Omkleden voorafgaand aan het zwemmen kan aan de badrand. De spullen mogen op de stoel of bank gelegd worden. Het mondkapje mag af om te gaan zwemmen. •Zwem via de aangegeven routes zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. •De douches zijn gesloten. •Na het zwemmen mogen de kleedkamers en -hokjes worden gebruikt, ook als je buiten hebt gezwommen.

Coronamaatregelen

Het dragen van een mondkapje is verplicht in de hele accommodatie. Het houden van 1,5 meter afstand is tevens verplicht, ook in het water. Daarnaast worden alle bezoekers verzocht zich te houden aan de geldende maatregelen van het RIVM.