Sport & Vrije tijd

Circus Canisius leerlingen

ALMELO - Onlangs hebben leerlingen van 5 Havo en 5 Vwo van het Canisius vier voorstellingen gegeven van hun eigengemaakte circus. Voor het vak BSM (beweging, sport en maatschappij) hadden zij de opdracht een circus te maken voor de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs. In de afgelopen weken hadden de leerlingen allerlei ideeën uitgewerkt waarmee zij de basisschoolkinderen konden vermaken. Zo was er een clownsact, een goochelaar, trampolinespringen, dansjes, acrobatiek, jongleren en nog veel meer.

Beide groepen hebben hun voorstelling twee keer opgevoerd, één keer voor de ouders en één keer voor de kinderen van de groepen 3 en 4 van basisscholen uit de buurt.

Vooral de opvoering voor de basisschool was spannend, de kinderen reageerden erg spontaan en daar moesten de ‘artiesten’ wel aan wennen, maar dat maakte het erg leuk. Zowel de leerlingen van Canisius als die van de basisscholen genoten met volle teugen. De circusartiesten konden terugkijken op geslaagde voorstellingen.

Reacties

  • door Erwin
  • 11 dagen geleden

Wat een leuk project waarbij het mes aan 2 kanten snijdt. De leerlingen van Canisius leren organiseren en presenteren en kinderen van de basisschool genieten van een voorstelling