Sport & Vrije tijd

De Klup begint nieuwe jaar met positieve gezondheid en snerttocht

ALMELO - Er is altijd iets om naar uit te kijken bij De Klup Twente. De werknemers en vrijwilligers zijn inventief en zoeken naar activiteiten die wel zijn toegestaan voor mensen met een beperking. Daarom staat er al een allereerste, splinternieuwe winteractiviteit gepland op zaterdag 22 januari: de snerttocht.

Uit een peiling vorig jaar bleek dat opvallend veel deelnemers en vrijwilligers van De Klup Twente te porren zijn voor activiteiten in de buitenlucht. Klup de Dag was met 125 wandelaars een ongeëvenaard succes, alle tochten van Veur’n, ett’n en kwaak’n waren in een ommezien volgeboekt, wandelen en fietsen met een lunch to go trok ondanks matige weersomstandigheden veel deelnemers.

Bewegen in de buitenlucht en leuke contacten met andere deelnemers, komt neer op werken aan een positieve gezondheid. Een thema dat de nieuwe Klupdirecteur Alina Fazal stevig omarmt. Daar past de nieuwe snerttocht heel goed bij. Deelnemers worden in het Siebelinkhuis onthaald met winterse lekkernijen als warme chocolademelk, daarna gaan ze met z’n allen de paden op en de lanen in. Lekker wandelen, bewegen in de frisse boslucht. Net als bij Klup de Dag gaan de deelnemers in duo’s wandelen en houden ze afstand van elkaar. De verschillende routes lopen door het prachtige Bellinckhof.

Bij terugkomst wacht er in het Siebelinkhuis een warme traktatie uit de potten en pannen van buschauffeur Guus Kimmels. Want de man heeft een onvermoed talent: hij maakt deksels lekkere snert. Goed gevuld met vlees en rookworst, erwten en heel veel groenten. Voor de echte liefhebbers wordt er roggebrood met spek bij geserveerd. Voor de wandelaars die dat liever niet eten, is er een broodje met ander beleg. Omdat er nog wat pakken oliebollenmix over waren van de oliebollenactie op 30 en 31 december, worden er ook nog eens lekkere verse oliebollen uitgedeeld.

De allereerste snerttocht is op zaterdag 22 januari. Deelnemers worden om 13.00 uur ontvangen in het Meester Siebelinkhuis. Ook mensen met een beperking die nog geen lid zijn van De Klup Twente kunnen aan deze activiteit meedoen. Kosten €8,50. Aanmelden bij jolanda@deklup.nl.