Sport & Vrije tijd

Eerste editie Twente Cup Beach in Almelo

ALMELO - Na twee succesvolle winterse edities van de Twente Cup vindt deze zomer voor het eerst ook een beachvariant van dit volleybaltoernooi plaats. Op donderdag 11 juli wordt ’s avonds het Centre Court op het marktplein vrijgemaakt voor de beste Twentse zaalvolleybalsters. Zij komen in duo’s in actie, volgens het concept King of the Court.

“Een spectaculair concept, dat garant staat voor show en plezier”, aldus Sander ten Tusscher, namens Sportbedrijf Almelo de coördinator van deze beachweek. “King of the Court is een bekende trainingsvorm onder volleyballers, ook bij de beste Twentse volleybalverenigingen. Speelsters van onder andere Team Eurosped, Apollo 8 en Springendal Set-Up’65 hebben zich al ingeschreven. In tegenstelling tot de winterse Twente Cup gaat het nu minder om prestatie en meer om plezier. Verschillende terrassen grenzen aan het Centre Court, waardoor het ook voor toeschouwers zeer aangenaam is.” 
 
Praktische informatie
Op donderdag 11 juli, van 19.00 tot 20.30 uur, vindt op het marktplein in Almelo de eerste Twente Cup Beach plaats. Duo’s van onder andere Team Eurosped, Apollo 8, Springendal Set-Up’65, Krekkers en Dynamo Tubbergen komen op het zand in actie. De toegang is gratis.
 
Een week lang zand
De Dela Eredivisie Beach vindt in het weekend van 13 en 14 juli plaats op het marktplein en op de beachvelden van Het Sportpark. Het marktplein en Het Sportpark zijn op zaterdag het terrein voor de voorrondes, op zondag wordt in het Beach Stadium op het marktplein de finales gespeeld. Beide speeldagen zijn voor publiek gratis te bezoeken. 
 
In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Almelo. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Almelo. Zo krijgen Almelose scholen, sportverenigingen en bedrijven de kans om het zand te betreden.