Sport & Vrije tijd

Eerste News Outside Voetbaldag in de herfstvakantie bij TVC ’28

Op dinsdag 18 oktober, in de herfstvakantie, organiseert voetbalschool PB Soccer uit Almelo in samenwerking met uitgeverij en reclamebureau News Outside uit Tubbergen de eerste Voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen, voor jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar. De naam van dit voetbalevenement is News Outside Voetbaldag.

Deelnemers komen rond 9.00 uur aan in het shirt dat ze voor deze voetbaldag hebben gekregen. Dan start hun avontuur als echte (prof)spelers die gaan genieten van een Champions League-sfeer. De jongens en meisjes, voor wie de voetbaldag een hele     beleving zal zijn, starten met ondertekening, voetbaltestjes en daarna een grote opkomst met deelnemers. Verder is er op de News Outside Voetbaldag alleen maar voetbal-   plezier waarbij deelnemers worden uitgedaagd met verschillende trainings-vormen.

De deelnemers hebben tijdens de Voetbaldag ook de kans om individuele prijzen te winnen! Zo is er een prijs voor wie kan het beste mikken, wie de hoogste score haalt bij het gatendoek, wie met de hoogste snelheid schiet, en nog veel meer! In de pauze worden de kinderen getrakteerd op een volledig verzorgde lunch met verschillende gesmeerde broodjes. En tijdens korte pauzes worden er drinken en tussendoortjes verzorgd.

De trainingsvormen

De trainingsvormen die tijdens de News    Outside Voetbaldag worden aangeboden zijn looptraining, stabiliteitstraining, aanvallen en verdedigen, grove techniek (schieten, pass en aanname) en fijne techniek (acties, kappen en draaien). Verder wordt elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. Dit gebeurt zowel op individuele basis als in teamverband. Daarbij zullen de deelnemers trainen met trainingsmateriaal waar zij bij de vereniging niet mee spelen. Denk dan aan smartgoals, ledsreact, skills ball 100% Voetbal, rebounder en nog meer.

De News Outside Voetbaldag vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde trainers uit de regio met ervaring bij de FC Twente/Heracles Academie. Patrick Bakhuis, oprichter van PBSoccer: “De eigenaar van News Outside, Brian Brokelman, wil met deze News Outside Voetbaldag iets betekenen voor de gemeenschap in en om de gemeente Tubbergen. In de herfstvakantie wordt er op sportief en vitaal gebied in de gemeente Tubbergen niet erg veel georganiseerd voor de jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen deelnemen aan een geweldig evenement waarbij ze ook nog eens een prachtig voetbal T-shirt krijgen en waarbij ze de hele dag in de buitenlucht lekker aan het bewegen zijn en ook nog eens wat opsteken op voetbalgebied.” Brian Brokelman vult aan: “We hopen veel jongens en meisjes - en ook ouders - te mogen begroeten op het mooie sportcomplex van TVC ’28, De Grote Moat, aan de Sportlaan 4 in Tubbergen.”

Het evenement is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor spelers van buiten de gemeente Tubbergen, zoals Ootmarsum, Weerselo, Denekamp, Almelo, Vriezenveen, enzovoorts.

Aanmelden kan via www.pbsoccer.nl en kan t/m 9 oktober 2022.

Het programma

09:00 uur Ontvangst bij de vereniging

09:30 uur Start ochtendtraining deel 1

10:30 uur Pauze

10:45 uur Start ochtendtraining deel 2

12:00 uur Lunch

12:30 uur Start middagtraining deel 1

13:30 uur Pauze

13:45 uur Start middagtraining deel 2

15:15 uur Einde News Outside Voetbaldag