Sport & Vrije tijd

Erve Mensman, Geesteren wint bakwedstrijd ‘Heel TMZ bakt’

ALMELO - Locatie Het Meulenbelt van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Almelo stond afgelopen middag in het teken van ‘Heel TMZ Bakt’. De bakwedstrijd, gebaseerd op het populaire tv-programma, leverde veel smakelijke baksels op. Amateurbakkers van acht TMZ-locaties deden een gooi naar de eervolle titel ‘Beste amateurbakker van TMZ’. De, op de omgeving van Erve Mensman gebaseerde, taart van Jacqueline en Fleur kwam als winnaar uit de bus. 

Organisatoren van dit evenement, Mirjam van Nuil en Inge Lenderink (beiden activiteitenbegeleidsters), haalden hun inspiratie uit het populaire Hollandse bakprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Mirjam: “Inge en ik waren ideeën voor activiteiten aan het uitwisselen. We wilden iets organiseren waarbij creativiteit en samenwerking voorop stonden. ‘Heel TMZ Bakt’ voldoet daar aan. Het leuke is dat we ook de andere TMZ-locaties er bij konden betrekken en dat we zo een gezamenlijke competitie hebben georganiseerd.”
 
Jury
Niets werd deze middag aan het toeval overgelaten. Merel Gerrits van Merel Events praatte het geheel aan elkaar en ‘Gewoon Gezellig’ verzorgde de muzikale invulling. Er was een deskundige jury aanwezig, bestaande uit Jan Deterd (Bakkerij Deterd), Richard ter Braak (docent ROC Brood en Banket) en Willy Belshof (Raad van Bestuur TMZ). Zij kregen de moeilijke taak om de beste, mooiste en meest smakelijke taart aan te wijzen. Na de jurering mochten ook alle aanwezigen proeven.
 
Winnaar
Na deze middag mogen Jacqueline (familielid van een van de bewoners van Erve Mensman) en Fleur (12 jaar oud, een van de jongste vrijwilligers bij Erve Mensman) zich de beste amateurbakkers van TMZ noemen. Hun taart was zowel qua smaak als uiterlijk gebaseerd op de locatie in Geesteren. De paarden rondom Erve Mensman vormden het thema van de decoratie, de smaak was gebaseerd op het lievelingsdrankje van de bewoners, een advocaatje. Jacqueline en Fleur wonnen naast deze mooie titel een complete high tea voor álle bewoners van Erve Mensman, aangeboden door Bakkerij Deterd. De Theresiahof en de Paramedische Dienst pakten de 2e en 3e prijs.
 
Voorrondes
Voorafgaand aan de finale in Het Meulenbelt werden op acht locaties al voorrondes georganiseerd. Een jury (bestaande uit bewoners, medewerkers, vrijwilligers, familie en vaak een echte bakker) beoordeelde daar de taarten om uiteindelijk het winnende exemplaar aan te wijzen. Waarna uiteraard volop werd genoten van al het lekkers. De winnaars uit de voorrondes namen het deze dag tegen elkaar op in de finale.
 
TriviumMeulenbeltZorg
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2100 medewerkers en 1500 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.